Wednesday, April 13, 2011

penyelesaian masalah.

i've officially gained 2 more pounds.where did that came from?????????



kebab


debabs.aha nice tgk kusyen tu,sgt selesa.makan boleh baring-baring smbil sendal tangan dekat kepala.


peninlah tu isap shishaw sorg2.

makanan arab tidak menjdi kegemaran i sgtlah. tapi ayam dia sgt lembut .tak habes pon.tapi serius sedap. tq kirana sebab melanja >.< sesiapa yang gemar makanan arab boleh lah ke sini. jalan ampang kl.

ok next,


lunch di legend hotel.

bersama kunchams. puan ajelinda melanja sempena mnjadi ajk rewang ms die kawen tempoh hari. tq sayam. ini adalah pinggan ke 6, baru nk snap. mubarak majid bersama kuah dal.dan kamben golek bogel aween.


dlm byk2 mkanan ini yg kesatu :P padehal boleh buat sendiri dekat rumah.dan tempe lupa nk snap. dasar pencinta makanan.


pencuci mulut yg pertama.



terasa mcm lunch bersama hana tajima versi jawa.cnt wait ur tie racklah hana eh aween.


bukti pemakanan akibat pengaruh rakan sebaya. harhar. tq betty!


ade lagi, ok kali ini kita makan seafood di bagan lalang. disuggestkan mkn di restoren HM sri bagan.. hasil laut yg fresh & masakan die sedap! fuhhh! jangan ketinggalan menikmati sunset... dan juga maghrib,,..huhuhu. :P (*restoren ni ade surau)

aksi melompat yg sgt klise.senaman untuk leraikan lemak sebelum mkn.


sebelum mkanan lain datang.

alhmdulillah.terima kasih elmi sebab melanja,kami menanti kepulanganmu dr umrah :) semoga selamat smpai.

selepas itu makanan western jugak tidak terkecuali,


berlunch di fullhouse sunway pyramid.





i love this place. putih putih putih dan i nmpk putih jugak.



boleh ambil set kalau tamak mcm saya. pakej lengkap makanan beserta drink+mushroom soup+cake



atau bg yg pasang badan boleh mkn yg ringan-ringan je.

ringan mende sandwich dia pon meriah.aha. but seriuosly yummieslah.


tapi tak ske mushroom yg bau petai ni- (feveret aus.dia pggl cendwan kentut ms zaman uitm dl.)


ok last.tapi bkn last mkn.


look out point again. msk ni berapa kali nth mkn dekat sini.



menyambut harijadi adam.anak buah kesygan yayeed.


ini adalah restoren yg paling atas, panorama restaurant. banyak menu berbanding restoren look out point dekat bawah. dan makanan boleh tahan sedap.

mcm biasa.

lps spm mintak pak teh motor pulak sure dia kasi.

rugilah kalau tak menikmati musim durian. doran doran di langat.

dan ini sering terjadi kalau terlebih makan. terpaksa isi gas. terima kasih ya tuhan sebab sentiasa beri peringatan. syukur atas segala nikmat :)

4 comments:

dee said...

aku pun tak suka cendawan tu. aku igt aku sorg je yg rasa cendawan tu cm petai.. eventho aku tak penah mkn petai...

CouLeur de Chiqu3 said...

sgt pemakan yg setia .....huhuu....
blom ader leisure utk makan2 gitu...xsempat asik bz....



*masak dan bawa bekal...edisi jimat cermat

.sweet-ants. said...

nk chiken chop fullhouse~~

FareeZan said...

dee: ye sgt sgt sgt tak suke walaupun aku mkn petai. cendawan kenyal-kenyal dan berbau >.<

kecik: sebab kau adalah seorang pemasak, eh perajin masak.LOL

sweetants: ok jom awk melanja ek.