Tuesday, October 28, 2008

::OutreaCh 2::

sebelum msk ke perkmpungan orang asli banyak pantang larang yang kene apal n xleh buat ble kat kwsn tmpt tgl dieorg..

antaranya...


1. jangan memuji anak-anak dieorg cth cm kate cumil..xleh ckp = akan bawa kematian kat bdk tuh
2. xleh sebut perkataan sakai = mereka sangat sensitip penghinaan buat mereka

3. air dlm lopak atau dlm tin2 kosong jgn dilangkah = akan mendapat busung

4. jgn sebut haiwan liar cth mcm gjh or harimau bila dalam perjalanan ke kmpg org asli kene sbt guna nama samaran =khuatir haiwan tu akan muncul

5. xleh tgl sisa makanan = kena kembung atau busung

dan manyak lagilah..walau pe pon kite kene hormat kepercayaan mereka...jenuh gakla kontrol..

adik ni takut dgn org tapi aku shoot gak heh nsb die xnangeh..masyrakat orang asli ni mereka sgt kureng sket dgn org2 luar n sgt pemalu..kene slow2 dekat borak2(kalu yg bleh berbahasala) br dieorg mesra..tp realitinya dieorg ni xmesra dgn org luar... kebnyakan aku tgk yang perempuan sgt payah nk berinteraksi tapi kalu lelaki ok la..mybe sb aku pompuan kot ngehngeh



baby ni br sebulan..aku seriau tgk mak die taruh dlm kain ni..baby ni xpakai pe2 pon telanjang bulat,,kalu ikt adat melayu kene bedungla bagai..pakai bj 24jam takut kembung tapi baby ni rilex jeh..aku tkt pth tgkok jeh..


aku ske pict nie..bdk2 ni kalu ajk begamba paling seronok..tp buat muke serius lak hehe

nsbla dak2 ni jd geng aku kalu x mmg mati kutu aku..nk cr geng yang sekepale sume makcik2 hehe..nsbla mereka-mereka ini sama mcm kepale aku huhu... emily~pr kpm, yus~pgwai kwgan kpm, nisa~repoter tv3 n kak g(tlg amikkan gnba)~editor magazine hal ehwal pelajar..

terima kaseh semua..banyak menda sy belajar :)

::muke kegatalan dan bdn2 juga akibat air kotor kat sane arrgghh xsukee!!penuh bintik2 hurmm..

7 comments:

shafa said...

Best gak p at least ada pengalaman..tapi kl kena sebulan mati kutu betul dibuatnya.

f a r e E z a N said...

sbln?hehehe xnk kot.. :P

Zaheril Zainudin said...

Salam, first of all, CONGRATULATION bacause u made it to live with Orang Asli especially from Negritos tribe. Actually i am doing research on Negritos. RPS Banun is one of my research site. Could u please do a favor for me to share any related photos of Negritos. Thank you in advance.

zaheril.googlepages.com

Qing Cai said...

asics
chanel handbags
soccer jerseys
canada goose outlet
michael kors factory outlet
chanel handbags
herve leger outlet
ugg boots
replica handbags
ralph lauren shirts
the north face outlet store
mulberry outlet
rolex watches
michael kors uk
oakley sunglasses wholesale
oakley sunglasses
pandora jewelry
cheap snapbacks
christian louboutin uk
michael kors factory outlet
longchamp outlet
michael kors outlet
football shirts
ray ban sunglasses
ugg outlet
cheap jordans
beats by dr dre
mbt shoes
ugg boots
the north face outlet
cai20151020

Qing Cai said...

coach outlet
coach handbags
canada goose jackets
gucci handbags
cheap nba jerseys
ray ban sunglasses
ugg outlet
longchamp handbags
rolex watches
oakley sunglasses
ralph lauren outlet
iphone cases
juicy couture outlet
michael kors outlet
woolrich outlet
jordan shoes
louis vuitton handbags
true religion jeans
jordan shoes
canada goose jackets
coach outlet online
michael kors outlet
michael kors outlet
ugg boots
hermes outlet
tory burch outlet
timberland boots
toms shoes
ghd hair straighteners
pandora jewelry
cai20151020

dong dong23 said...

pandora jewelry
adidas originals
ray ban sunglasses
celine handbags
juicy couture
michael kors outlet clearance
ray ban sunglasses outlet
jordan retro
giuseppe zanotti
coach outlet
longchamp bags
jordans for sale
adidas trainers
louis vuitton outlet
coach outlet online
kevin durant shoes 8
michael kors outlet clearance
cheap jordan shoes
nike air force 1
air max 90
asics shoes
timberland outlet
nike outlet store
longchamp handbags
tods shoes
louis vuitton outlet
kate spade handbags
jordan retro 3
polo ralph shirts
christian louboutin shoes
gucci
ralph lauren polo outlet
michael kors outlet clearance
rolex watches
coach outlet
toms shoes
christian louboutin flats
fitflops sale clearance
louis vuitton
coach outlet store online
20167.23wengdongdong

郑佳颖 said...

adidas nmd r1
adidas superstar
adidas stan smith men
jordan retro
longchamp handbags
gucci belts for men
ferragamo belt
nike lebron 14
cheap jordan shoes
nike huarache sale