Wednesday, October 13, 2010

::Lewat 80&90-an

masih ingat tak kartun kegemaran masa zaman kecil. 80's & 90's. sabtu ahad mesti bangun pagi-pagi tercongok depan tv. yelah dl kader baba weekend kene keje mana nak mcm budak-budak zaman skrg ni sabtu ahd pergi jalan-jalan shopping dgn mak ayah. kamu beruntung tahu.

the smurf

mmg sgt gilakan cerita ni. hidup perkampungan smurf, bercucuk tanam dan bergotong royong. kalau xsilap ada sorang je perempuan dalam cerita ni. dl aku ada banyak sticker smurf ni.buku cerita yang kena tampal sticker smurf. suka tengok cendawan comel-comel jadi rumah.

care bears
ini lagi gila.vintage habes. aksi yang ditunggu-tunggu bila bear tunjuk perut dia lukisan keluar ikut perut.. animasi dia sgt berkesan di hati..haha. buku coloring care bears dl mmg banyak. kalau tak silap pernah ada mug dia.

power rangers

cerita ni sampai sekarang ni pun ada. dulu aku suke cop pompuan yang kaler pink tu. tapi aku rase cerita macamni merbahaya sebab budak-budak senang sangat nak ikut aksi lasak. dl mse kecik aku pernah panjat pokok terjun konon-konon jd power rangers warna pink tu la. kawan sekolah rendah aku pernah jadi power rangers warna merah lompat dr tingkat satu sekolah ke bawah. nasib patah kaki je. keloksi cd melambak-lambak.


barney & friends

skrg pon cerita ni hot jugak. masa aku tengok cite ni aku darjah 6. org sibuk nak berupsr aku tgk cite ni..bole. lagu-lagu, pendekatan, mesej yang nak disampaikan sangat bagus untuk budak-budak kecik. ank buah aku yang lelaki selalu berultraman cosmos pon touching kalu dgr lagu dia. siap ada koleksi cd dgn bear barney ni lagi taw.hehe


ultraman

aku tak tahulah berapa episod & siri ultraman ni smpai sekarang.mmg hangat masa dia keluar zaman aku kecik dulu.maklumla 1st time kot masa tu malaysia keluarkan cerita alih suara. sama macam suria gaban hitam. tapi dalam cerita ni aku lebih suka pada raksaksa dia sebab pelik-pelik.ingat lagi tak raksaksa durian hahaha.kreatif betul.anak buah aku ade beli raksaksa dia yang rambutan :P

Jem

"JEM is my name...no one will be the same...JEM is my name,JEM!'...tenetenetenetttttt...."ha tu lagu dia. gile gempak cita ni aku ske. ala-ala rock gitu. bila dia sentuh subang dia dan bertukar.. tapi sekert dia pendek sgtlah :P hilmi & fazi ko ske kan cite ni.ok cepat picit subang!!!

ninja turtle

ni cerita aksi jugak. si turtle geng-geng pizza. aku ada koleksi turtle ni dl. jam tangan, mug,buku colouring seguni kot,. abang-abang aku pon ske gle cite ni.


thundercats

cite ni pon menjadi kegilaan aku sekeluarga.aha.abg2 aku mmg gile dekat cite ni. sepupu sepapat aku pon sama. dh jd trademarkla lagu thundercats kat dorg. thunder,thunder,thundercat!! mainan melambak-lambak.pernah berebutlah nak tgk cite kartun lain sebab thundercats ni. huhu

dulu buku mewarna,buku cerita je yg boleh dapat.nak kumpul patung pon nak kene isi borang ngn kader baba.merengek mcmne pon payah kot nak dapat.lgpun mahal. dapat pon sebab hadiah besday,,baba dpt bonus, top 5 mase pekse je. budak-budak skrg pantang nampak mesti nak. anak buah aku mikail merengek nak baju ben 10. bapak dia dh berpuluh helai beli dia boleh jawab" ben 10 mane ade tukar baju.sume bj ben 10 sama setiap hari." ha menangis ko nak jawab. beli baju xkesah lagi tapi kalu dah hari-hari nak pakai bj ben 10 tak ke penin.mg lepas berpeluh aku tgk yayeed bayar 2 kotak patung transfomers untuk ank buah dia yang merengek kat tempat mainan.fuhh~

kalau anda masih ingat dgn cerita-cerita kartun yang sama dengan saya ni, maka anda sezamanlah dgn saya. dan ingatlah anda masih lagi muda. aha.

9 comments:

Anonymous said...

ko lompat dr pokok rmbutan??patotla smpai skang kaki ko pendek tbantut nk pjg hahaha

sepul said...

gile retro siall.. aku layan voltron dgn transformers..... satu lagi cerita jepun dulu mcm maero attack!
nostalgia siall

FareeZan said...

anon: aah pendek mcm ko kan?

sepul: ko sebaya ngan aku ker?asal mcm ko lagi tua ni?aha

Anonymous said...

rina: lyn mero attact ke...

muthusamy said...

woi rajeswari..power ranjes ada byk versi..yg ko letak tu bukan versi yg tayang kt malaysia ma..ala byk lg la katun....cthnya baja hitam...gaban..dash yonkuro..kickes..tomatoman..cyber riders..tak lupa gak katun malaysia..yokies..sang wira dari planet jingga hahaha...rajeswari nanti dh jd model fair n lovely jgn lupa aku disini

FareeZan said...

muthusamy: deyy tambi..ko je xpenah tgk ultraman tu la huh. aku mls nk letak byk2.. mls nk menulis puii~ tomatoman?ye ye aku igt lagu die mari nyanyi sama-sama "tomato tomato tomatoman*versi laju.

aku xmen la jd model fair&lovely. la senza dh ikat kontark dgn aku.*memalingkan muka smbil berpeluk tubuh.

dong dong23 said...

michael kors outlet online
jordan 3 infrared
ghd hair straighteners
michael kors handbags
burberry handbags
adidas shoes
ray ban sunglasses
timberland boots
jordan shoes
adidas superstar
louis vuitton outlet stores
longchamp outlet
michael kors handbags
rolex watches
nike air max 90
rolex watches outlet
adidas stan smith
nike uk
fake watches
supra shoes
coach outlet
christian louboutin sale
tory burch outlet
ray ban sunglasses
cartier watches
nike free run
michael kors outlet
louis vuitton outlet
air jordan pas cher
toms shoes
toms outlet
louis vuitton handbags
louis vuitton outlet stores
cheap jordans
adidas originals
kobe 9
michael kors
kate spade
coach factory outlet
michael kors handbags
20167.23wengdongdong

soma taha said...

http://www.prokr.net/2016/09/orchards-cleaning-companies-7.html
http://www.prokr.net/2016/09/orchards-cleaning-companies-6.html
http://www.prokr.net/2016/09/orchards-cleaning-companies-5.html
http://www.prokr.net/2016/09/orchards-cleaning-companies-4.html

soma taha said...

http://www.prokr.net/2016/09/orchards-cleaning-companies-3.html
http://www.prokr.net/2016/09/orchards-cleaning-companies-2.html
http://www.prokr.net/2016/09/orchards-cleaning-companies.html