Monday, May 16, 2011

hadiah hari ibu bapak



Gelaran menjadi kamben hitam atau kucen hitam di dalam sebuah keluarga tidak bermakna anda teruk dan gagal buat selama-lamanya. Walau saya sering digelar sebegitu suatu masa dulu kader baba sering ingatkn saya jadilah kamben hitam yang berjaya. Bahaahahaaha. Berjayalah sangat.
Eh kalau kita amik ijazah tu dh kira berjayalah.berjaya mengharung kerja-kerja sekolah, tak payah dh nak pegi kelas-kelas yg bosan mcm history of art,drawing class,advert class,presentation dan kira berjayalah habeskan tesis yang pastinya meragut kegeembiraan dan keseronokan bila di sem akhir.

kader baba kata pendidikan mesti no 1 tak kira kau nak jadi apa,belajar dekat mana.yang penting ada halatuju masing-masing.setiap sorg kene pilih apa yang kau minat then pegi belajar. sah2 sume benda aku tak minat.aku penah merajuk dan lari dari rumah sebab taknak sambung belajar tahu. alhamdulillah selepas 6 purnama bertapa dan mendapat petunjuk aku patuh menerima arahan.walau abg yg sulung saja yang punya masalah kesihatan(masalah iq yang terlampau luar biasa) kegembiraan ini utk kau jugak .kau adalah guru tusyen sains,sastera dan english kami :)

bukan kader baba dgn mak je yg senang hati,aku dgn abang2 yg lain pon tumpang gembira dah tak payah nak bank in duit kat kau lagi dik .yahoo.
Terima kasih ya tuhan,,walau mata abah dah tinggal 1 masih sempat tgk kami semua habis belajar :( syukur sgt2.

Beratur ikut tinggi pleas.terbuat muka kakak mithali dan juga anak solehah.mcm nk tampa je.Adik badik lain mmg tak syg kau hahaha.sibuk mencari rejeki yg
halal.
Aku ni anak angkat atau kau adik angkat,,ah muka kau yg tak pan asia langsung.

“Kau pegi ckp dkt lecturer kau aku ni dh umo 27 tahun.sukehati mrh2 aku suh beratur masa amik jubah huh.tak payah nak mention aku ni nmpak muda dr kau.”

“kau nk kene tampa dgn aku ker kak? Ddk sana diam2
menyampah semua ty kau ni adik aku.dasar ketot"


"Ok fine! terpaksa jadi gadis penjual bunga."

Ketiak aku dh belecah menyempatla kader baba nak buat lawak kan

ini senap yg ke 4 gegorr dari babah.

ye mmg ketot.so ade masalah?

Cap ibu dan anak.


nak jugak. Sukela tu.

Tak sia-sia kau conteng 1 bilik tanda protes taknak pegi sekolah perempuan masa form1 dululah gemok.ahaha. tapi mcm sedeyh kalau kau terima offer keje dkt Qatar tu :( apa2pun congrates sistah! & We love u mak n babah. Terima kasih atas segalanya. Ini adalah hadiah hari ibu dan bapak dari kami buat selamanya.

*tiba-tiba,lagu ayah dan ibu sudirman ~.

5 comments:

hazlynda kushairi said...

Adik ko dapat keje kat Qatar? kalau aku jadi die, aku pergi tinggalkan ko BAHAHAHA ;P tapi good for her babe, atleast die dapat pengalaman kerja kat luor. Pak Kader masih sehat dan tersenyum macam dulu. Koranglah kekuatan Pak Kader sebenarnya. Jage weh Pak Kader sebaik mungkin. Aku ada Abah tapi dah lama tak jumpa, sakit sihat dia pun aku tak tahu. Dah jangan nangis, khamis datang rumah i bawak doublecheeeeeseburgerlargeset satu. tengssssssssss jan!

FareeZan said...

betty: xtaw nk g ke x. tengah berpk2.
pak kader mcmtu lah alhmdulillah dh sehat dh boleh jln laju mak aku kate pendekar mata satu :) eh pegilah tgk pak kucai kalau free,.. doa ank dr jauh pon tanda ingatan jugak tu. eh eh kalau free i dtglah ok.mcm bzlah pulok :P

hazlynda kushairi said...

pak kucai tade di malaysia buat ketika ini, aku dgr uncle (side abah) aku bilang yang die kat Sagon ke ape ntah namanya. sesekali aku sms tapi undelivered. haish. Datanglah, aku di rumah, aku tak ke office sbb nak siapkan design. kalau ko nak datang, call dulu ek sbb takut aku kuor p tapau ;)

Qing Cai said...

michael kors bags
cheap mlb jerseys
coach outlet
lebron james shoes
canada goose jackets
michael kors factory outlet
canada goose outlet
tory burch outlet
louis vuitton outlet
adidas wings
true religion jeans
nike air max shoes
chanel handbags
true religion outlet
cheap nhl jerseys
ray ban sunglasses
ralph lauren
swarovski crystal
barbour coats
chanel outlet
moncler outlet
michael kors outlet online
oakley
michael kors outlet
louis vuitton handbags
ray ban sunglasses
michael kors wallet
cheap oakley sunglasses
designer handbags
cheap nfl jerseys
cai20151020

dong dong23 said...

coach outlet
north face outlet
mont blanc
louis vuitton
nike air huarache
adidas ultra boost
oakley sunglasses
gucci outlet
designer handbags
michael kors outlet
christian louboutin sale
toms shoes
gucci outlet
lebron james shoes
nike trainers
oakley sunglasses
nike air max
toms outlet
adidas shoes
louis vuitton bags
true religion shorts
coach outlet
michael kors outlet
hermes handbags
nike roshe flyknit
nike sb shoes
michael kors purses
gucci outlet
cheap toms shoes
louis vuitton outlet
gucci handbags
coach factory outlet
ray ban sunglasses outlet
basketball shoes
supra sneakers
tods outlet
replica watches for sale
oakley sunglasses wholesale
jordan 8
michael kors purses
20167.23wengdongdong