Thursday, December 24, 2009

::Jadi PeremPuan lagi SenangLa Wei::

disember dh smpai penghujung,.. ish asik kira jeh bila nk msk 2010.npk mcm xsbr plak nk tglkan 2009 n xsbr nk lihat pe yg belaku 2010 nanti. yg pastinya rakan-rakan satu persatu akan tglkan aku dan akan bawak pergi status baru.. uhuk. sedeyh.dan aku tetap setia dgn status skrg kot.. smpai bila jgn ty, serabut.

dan yg paling serabut besday yayeed si dodot tuh pon nk smpai dh. tiap kali besday or hari2 istimewa aku akan pening kepala nk pilih hadiah.mmg agak payah nk pilih hadiah utk lelaki nie.

kalau bagi perempuan(especially aku)xkiralah hadiah mahal atau murah. yg penting suitt! *kasik seketui cupcake dgn bunga ros smbil gigit kad besday "epy besday sayang."tunggu dpn pintu rumah,~ aku rasa dh memadai! *wink*wink*wink .betullah!

xperlu hadiah mahal2.. aku xpakai barang kemas.. bj2 mahal atau kasut atau handbag. cukup sekadar terpahat dihati. kan senang jadi pompuan/ jadi aku :P bile dia ty nk adiah ape tiap kali besday mmg aku xleh nk jwb.. aku nk benda pelik2 die xkasik.. baik diam dan redha. ada pernah die paksa aku beli handbag bukan 1 tapi 2 yg xberbaloi bagi aku kalau guna duit aku sendirik.. haha kedekut. atas alasan aku selalu pakai beg selekeh. eh yg penting kita epy dgn ape yg kita dptla,,kalu dh tepakse terima, keikhlasan hepi terima hadiah tuh jadi was-was. maka terkulat2la muka aku utk senyum~ +ve-xapalah mungkin ada baiknya.

mcmtu jugak dgn die.. bila ty, katenye terpulang pada aku..nk kasik jam..dh beli arituh xpyh tg besday pon dpt jam baru, perfume pon same tg abes beli baru, ,, baju?ah cerewet nk cntekla nk pilih sendiriklah.. nk buat kek sendiri?hurmm keyakinan diri xmencapai tahapla plak.. gadget? psp?ps2 pon xada masa nk main..lagipon bukan ada masa terluang.. tie?pen?ah sgt berkerjayalah pulak.. ha tgk..pyhkan nk cari hadiah lelaki.. apa yg dh dibagi dulu mcm kena kitar semula pulak nk kasik benda yg sama.. sebab brg lelaki xbyk choicelah..

dalam pemerhatian aku lelaki ni sgt cerewet kalau bab2 hadiah nie..setelah berpengalaman dgn apak n abg2 aku sendri. itu pandangan aku sendirilah..bagi lelaki yg lain xtawla.mcm aku ckp tadi jadi perempuan sgt senang..benda2 manis yg tercuit dlm hati mase besday dia dah cukup. atau ini jelas menampakkan kaum perempuan tersangatlah menghargai sesuatu berbanding lelaki? uppsiii!!

ada 1 brg dok terbayang dlm kepale otak aku skrg nie.. memandangkan phone die jatuh terhempas dan hang memanjang.. mcm aku nk belikan die inilah..


nk ty dulu atau main balut trus dlm kotak?agak2 die nk ke terima? ha tgk di atas sikap lelaki yg selalu cerewet ni buat aku was2 nk kasik hadiah ni ke x haha.

xkesahlah aku sggp pakai phone buruk semata-mata org tersayang..,.. coi!! haha. lelaki oh lelaki.

8 comments:

aloy_paradoks said...

jadi perempuan senang? huh!

Tukang cerita said...

bagi hset tu, memang berbaloi2...
tapi, kalau si dia jenis yg cerewet...lebih baik suh dia pilih sdiri......
:)

dEe said...

*kasik seketui cupcake dgn bunga ros smbil gigit kad besday "epy besday sayang."tunggu dpn pintu rumah--? lwk dowh. haha. tp bg henfon tu, leh wat hantaran trus kot. hehe.

izza said...

wahh....gile sayang ko kat yayed...
kalo aku tuh mau pikir lapanploh kali....lepas pikir tu pun blom tentu aku bg....kedekut gile aku nih kan....tp nk pikir hadiah utk lelaki adalah sgt pening....

FareeZan said...

aloy: yela. sb tuh aku xjadik mcm kau.haha.

kak nurul: yela kak.. kena kasik dia pilih haih. payah. cerewet kalah pompuan. hehe

dee: hantaran?ahak xde maknenyela.. eh dee asal blog kamu dh xleh bk. oh dh privatekan ek.. mtk permission nie...:)

izza: setahun sekali jeh.. nk kasik tiap2 bulan cmgini mau kopak aku..nk kasik pon sebab memerlukan. xpela kalu itu buat die epy berbaloilah kan..

Firol said...

wahhhwahwah...

dEe said...

ade prob sket. sbb tu private kn jap. nnt sok2 open to public blk. dont worry. :)

me8311 said...

jgn beli yg ni..beli yg latest..curve..

apa nk kesah..bonus pun tak guna lagi