Friday, May 2, 2008

::ChariTy::

salam utk kengkawan semua,..eceh baik jeh kasi salam ye la arinih kan ari sabtu,..*ee xder kene ngena..pe2 je la. dah 2 ari xhapdate blog..alasan yg slalu akan diberi..bz-manyak komitmen heh.
~kemarin aku xder wat pe2 so sj jeh nk menyibok ikt si parez sengan n naddy g asgmnt,..dieowg neh ari buruh pon keje gak,..sb dieowg bknlah buruh dieowg adalah media*mepek pe nth heh..

event tu kat mcd kat sblh maxvalue tuh,..ala mcd kat ampang kat tepi ptronas tuh,..ader mjlis charity utk ank2 yatim.anjuran dak2 kolej miim ngn mjlh bintg kecil karangkraf n mcd. sgt seronok n menyayat ati lah.
~marilah melayan aksi2 kami di sane....


inilah die parezz sengal si cameraman..aku sj jeh nyibuk ikt die g asgmnt...ok korg leh lihat kecederaan kat muke aku dh pulih 60% ahh lega..alhamdulillah.

1st xtvt dieowg main music chair,..wahh jelas tegambar kat muke2 dak2 neh dieowg sggh gembira,..para organizer pon pndaila arrange, buat dak2 neh epy.

tapi dlm sonok2 tuh,..der lak adik sowg neh betindak luar kawalan,..hurrm taw sb per?sb die tekelua dari game tuh xdpt kusi hikhik punyela die ngamok nangeh2..si para organizer puas la nk pujuk dak nih, smpi aku kene terajang ngn dak neh ms pjk dier ishh sabaw je la..klako pon der. bkn sng nk arrange event dak2 neh,.kene mik taw gak emosi dieowg cmner,..psikology itu pntg bak kate puan fadhilah lect aku dl hikhik.tapi akhirnye adik nie bejaye dipujuk n kembali normal bergumbira dgn kengkwn yg lain.

kenal x sape tuh? noh la kump ujan tuh,..die pon join kiteowg gak..antare jmputan arts yg jayekan mjlis nih. aku jeh pompuan kt gnbo nih he..ok sbnrnye dieowg yg tetibe nyelit kat aku taw huhuhu


raja farah pon join gak...aku bkn excited sgt nk tgkp gnbo tp xready lg sisengal pareez tuh dh snap piggy btl! huh!

credit kat pareez gnbo nih :P npk aku prihatin kan? hehehe aku lyn dak2 neh gak..cian dieowg neh malu2 pon ader petah beckp pon ader,..tp yg pasti aku kebulur nk fries dieowg mkn tuh hahahaha jht vs sengal.

antare aksi sengal si noh bersama aku...hey rimas btl aku tgk rambut ko 2 la..tp xpe nasib cute...muahahahaha cute ker?

antare dak2 yg menyambut arijadi dieowg smlm..noh ngn farah meraikan bersama-sama..sungguh prihatin n sepoting dieowg nih .
aku xphm btlla kalu owg dah gle glamer neh..hey ngh bekerje nympat gak nyelit nk posing..mmgla kene buang keje kalu bos ko tgk mngkok oi!

last but not least,..kegumbiraan mereka jelas terpancar,..*eceh ayt novel
~alhamdulillah aku bsykr msh ader mak ngn ayah,.bagi aku pendidikan yang cukup..mkn pki semua ckp...aku bsykr sgt,..n time aku lak nk bls sume tuh kat dieowg,..rupenye ramai lagi org yg memerlukan..so usaha murni para penganjur nie sgt baik dan sgt terpuji bg aku..skali skale buat kanak2 tuh gembire xslhkan?
::oh aku msh lg xtunaikan niat aku~ade mkcik juai kepek ms aku tgh mkn..sgt kesian dtg jauh dr sg besar nk juai kepek semate2 nenek tuh dh tua sgt..sedeh gle,..aku trjd pihaten pas ami nangeh ms nk mkn pas die nengok nenek tuh..huh!sgt emola die neh,.aku pon tekasema jap tepk kalu itu nenek aku,..trus pasaan prihatin nk membantu tuh tesalur kat ati aku...he, tp ms tu kiteowg mmg xckp duit,aku ngn ami nk jmp lik nenek tuh nk li kopok2 die smpai bes..,..hope dpt jmp nenek tuh lagi,..
























































6 comments:

dEe said...

noh cute! rmbut die best! cm helmet. hehe. :D

f a r e E z a N said...

dee> ye sgt cumil walau cm helmet..sowi noh huhuhu

Lily.Lulu. said...

laaa .. tatau pulak ada event kat sana. asal x bgtau .. dekat giler dah tuh ngan umah lily laa ..

kalo x leh jumpa ... hehehe :D

lama x jumpa noh dan bebudak hujan .. lama x melepak ngan dorang ..

f a r e E z a N said...

lily> cik lily kite pon nyibok ikt owg hehehe taw pon last mnt ala tp noh jeh ader xperfom pon,.. umh lily kat manela?

Ceera said...

aku pun rimas ngan rambut dia, =P

Lily.Lulu. said...

umah kita ampang jaya laa ...
dekat atass skit la
x sampai 5 minit dr situ
slalu isi minyak kat situ aje la
:D