Saturday, June 7, 2008

::Saya sudaH berjaYe!!::

seperti yg telah dijanjikan,..hari ini aku akan buat entry psl ari konvokesyen aku arituh,..sebenarnye dah lame..31 mei arituh tapi aku jeh xder ms nk membelogkan sb keje aku manyak gle...reporter la katekan haakktuuii! hehe


aku berkelulusan sarjana muda fotografi & pengimejan kreatif dari uitm shah alam...spt yg dah aku katekan lps2,..aku neh cm crisis identity,,dr graphc designer ke photo lak peh tu ke broadcasting lak,..entahla janji aku idup aman n selesa dgn pe yg aku buat neh..hehe


2thn aku nk dptkan degree nie mmg azabla..mmlga degree xbyk sgt keje tp sgtla tensen bg aku yg br dlm bdg nie,..mcm2 dugaan..n aku hmpr2 nk quit,..terima kaseh mak,babah,famili,yayeed shayunk n rakan-rakan seperjuangan yang bagi semangt dkt aku,..so,sob,sedey laks..


tapi alhmdulillah aku bejaye gak dpt class kedua tertinggi n dptla anugerah dekan,..alhmdulillah.. :)



masa nih kami kene beratur untuk mik no giliran n pastuh lalu kat red carpet masa nk masuk dewan,..wallawey hengat celebrity jeh ke lalu red carpet hah?hehehe..antare dak2 clas aku nie,..si paan semgtla smpai bwk cmre slr die tuh,..bkn die jeh rmi g dak2 aku bwk,..tawla korg dak poto,..heheh kiteowg kene mrh dgn akak penjaga kiteowg sb suwuh snyp xnk snyp dok sbuk beposing,..taw x kak bkn slalu nk dpt ginih huh!


sempat lagi gnba2 peminat bersama saya diambil ahaks,..hehehe ok nie dayah,..bakal cikgu,..dulu dok bersedudukan dgn aku ms kat shah alam...dah ader degree pon die nie rajin nk mik diploma perguruan plak..terjamin hidup katenye,,,btl gak kate2 die tuh,..hurrmmm...xpe akan dipertimbangkan..hehe hope xrosak ank-ank murid yg bakal ko aja ek..
cik aween yang sekepale...die neh mmg la kaki sengal n layanz jeh pale die nie ngn aku,,..skrg menjd asistant utk makmal fotografi kat kolej...mane ek?aku lupe la laks utar or unitarla gitu heheh ampon,,lupela aween..pelbagai pekerjaan die dah cube akhirnya ini jdh die ,..semoge keje rerajin n tiada lagi ms utk intebiu di tmpt2 lain wokeh!! stick dictu sj..

ulish yg dah bergelar lect graphic kat cosmopoint,..semoga berjayala ek mnjd seorg pendidik,.. seorg yg cool same gak mcm aween..sgt berjiwa oldskool..babe jgn pki snickrz lagi g ngaja taw,..bj tengkorak kite dah kene tanam hehehe pki bj kuwung g keje hahahah pdn muke



kak ely aku n dak2 clas pgl minah nie sb dia lbh tua upss lebih umo dr kami heheh sdg buat master dkt uitm..uiihh hang nie ble la nk kawen asik blajaq jeh?xpenat ker?..n tahniah gak buat kak ely ye sb dpt class pertama bg deprtment kami tq na...kak ely nie gak slh seorg kengkwn yg tlg aku gak dalm poto maceh!!

nie ketua class kami,..xyah lantik die akan volenteer jadik ketua class..semua la die arrangekan..oh name die sue..smpai aku da bes blaja nie kalu nk mtk pe2 yg melibatkan admin ker research ker die sgt pndai hehehe smpai skrgla aku cr minah nie kalu dtg bengap aku hehehe time kaseh sue! oh pekerjaan die skrg nie aku xdpt nk trace sb br brtkr pekerjaan yg br,,aku dh agak dah die nie dr dl nk jd secretary...mmg die keje bhgn admin arituh..ha tgk! xsmstinye kite keje dlm bdg yg kita blaja kan?kan?kan? so kesimpulannye bdk2 uitm serba boleh..sori over laks

inspektor syukoq,..shukor nie dak clas aku ms kiteowg diploma graphic,..sgt baik atikan?siap dtg bg sokongn dkt kwn2 semate2 nk jmp kwn2 lame...skrg die nie inspektor kat bukit aman,..aku da mik no fon die utk kegunaan ms hdpn hahahah *jht! sng gak ader membe inspktor leh tlg kwn2 xgitu en syukoq? ngehngeh*gelak ader makne

my besfwen 4 ever..mmg die besar sb keturunan die sume besaw2..intan nur firdaus name dak nih..tgl kat *paris ok..jauh tuh dtg nk mik ijzh hahaha..aku bersama ngn intan nie sjk dip lg dok serumh smpai degree,..dl ms dip aku 1class ngn die degree jeh kami lain class..manyak la kiteowg buat sama2,..pektikel same2 n siap tmpg umh die lg kat paris nun mase aku pektikel,..wakaka fmly die pon dah knl family aku,..berjiwe selambe n npk jeh besaw tp lelem huh!hehehe sgt slow..thnx dude sb manyak tlg aku ... skrg die telah mnjd grphc designer,.. gnbo nih aku mik ms g toliet ngn die,..siap lari g toilet lg huhuhu


kerol a.k.a jambu...jgn ty aku knp pgl die jmbu korg tgkla sindri muke die jambu ke x..jambu nie pon beshfwen aku dr dip lagi..sorg pereka graphic,,editor..semua la die leh buat..chef pon leh gak hahaha ampun jambu,..btlla die pndai masak..stiap kali kelaparan die ni la penyelamat aku ngn intan hahaha penyelamat aku ms kene buat website juga die,..hukhuk trime kaseh jambu busuk!


familia..ini sajerk yg dtg abisam,,mak ,babah,n mkngh...abg n adik aku xdtg sb sume keje..xpela wtpela nk dtg reramai ms diploma dl kan dh tgk ejan mik skroll..trime ksh ya saya syg kamu semua sgt2..sob,sob xleh nk taip lebey2 kang teremo laks hehe

yayeed juga datang...trime kaseh diatas sokongan kamu selama ini ya shayunk ..ehem,..ehem..hehe

antara sebahagian rakan2 sekelas aku yang lain g maner nth maklom la time ginih musti la ilang,..nk mik gnba beramai2 pon pyhla gak huhuhu

*credit to mioi(bf aween)utk best shoot nie :)

last but not least..akhirnye dpt gak aku membaling topi hukhuk alhamdulillah aku dpt smpai ke thp yg mcm nie,,aku bsykr sgt2 dgn anugrh yg tuhan beri pada aku,..semoga aku jd org yg berguna,..n plg pentg xlupekan famili aku,..buat rakan2 seperjuangan terima kaseh n semoge bejayeka dlm bdg pe pon korg keje skrg nie,..buat name n gnba2 yg xdimentionkan maapla ek tp kamu semua ttp dihati aku,..eceh!


4 comments:

Lily.Lulu. said...

congrats yang !!!
:)

uitm dihatiku
hehe ~

dEe said...

tahniah!!

I'm LeGend said...

congrat lalink..wah! heppy betol kamu!

Ziana said...

congratsss!!!