Wednesday, September 23, 2009

::TiaDa Dalam MuD raye::

hari raya tahun ni bagi aku biase2 aje.knp nth x excited nk beraye.lg2 aku kene msk keje awai.raye smpai hari ke3 jeh dh cukup.mmg aku dapat pekerja contoh utk bulan nie la npknye :P
bukti aku bukan ank angkat.


macam biase tiap2 raye mesti balik kmpg sblh mak sb kami xada duit nk blk kmpg kader baba dkt mumbai ekeke.


mcm biaselah.dh jadi tradisi keluarge mak raye ke2 mmg raye sakan.dari pagi sampai mlm acara konvoi ke umah sanak sedare dari 1 smpai 10 buah rumah.mmg pengsan..pegi rumah org pon kene hulur duit raye taw.kopak sudah.


rupe anak dare beraye.

membe2 mase zaman kisah dongeng kali ni berkumpul lagi.kali ni berkumpul dkt rumah ejan beso yg xdpt turut same raye thn lps.thn nie juga ade penampilan istimewa.rakan2 yg lupe diri dh kembali ke pangkal jln dgn xlupekan kami lagi.

kiri sekali adalah wajah sebenar aloy paradoks .antara rakan2 yg lupe diri bile dh terkenal. tapi sekejap aje insaf.lps raye umh ejan beso die ilang lagi smbil bawa botol kacang yg die pegang tuh,.tumpang mkn mee kari lps tuh chow xmahu ikut kami beraya.


kanan sekali BPG(budak pendek gemok.)syamil yg muncul lps 3 thn hilang.dh bankrupkan pizza hut die dtg jmp kami blk.

bekas sekatil.roxy milia.
datin wan abe~syakirin bersama ejan beso.

syakirin,jaja,faresha(ank buah jaja)roxy dan ejan kecik.


kami suka guna istilah "kawan setahun sekali."

tak terlambat lagi kan aku nk ucapkan salam aidlfitri.mtk ampun jika ada yg tersinggung dgn setiap kate2 aku dlm blog nie atau kalu ada perlakuan yg xmenyenangkan. selamat beraya sakan.

::tg acara open house pulak.

5 comments:

aloy_paradoks said...

rambut rozie macam Man Kidal la... tanya die kalau nak jadi second wife Man Kidal aku leh kenalkan.

Irin dengan Syamil tu badan sama sama naik kan?

Kalau aku naik kete sendiri memang aku follow ko sampai balik rumah.. Tapi apakan daya, aku hanya penumpang yang setia.

fareezan said...

aloy: ah ko mmg.aku sggp nk anto ko blk umh tp ko xnk.ko syg padeli, azha kemetot dgn cikgu meyut jeh dr kami.

yela ko kan nk jd pengrah filem terkenal.pelakon terkenal.mane nk lpk dgn kiteorg yg akan jd plkon extra jeh dlm filem ko.

cita2 roxy mmg nk jd bini man kidal pon die skrg main gitar guna rmbutla.

syamil ngn irin plak cita2 nk jadi "pembina berat badan" wakil perak.daerah hilir perak.ko pe taw.

FdausAmad said...

selamat hari raya ke enam..

sweet.ants said...

lmbt entry bfore raye
tp xpe..lawa kad raye tu..klasik sgt

hazlynda kushairi said...

selamat hari raya
maaf zahir dan batin
weh.... demoks ahh ko....!!!
control makan tu
kang 17hb baju tak muat!!!
KAHkHaHakhkHAkhAa =p
lawo rambot pokcik ed skang in
kem salam tahniah kat die ek?

sudah-sudahlah open house
nak lak p umah jambu
berkati-kati la lemaks ko!!
control ejan control!!!
ingat baju tu.. kang tertetas!