Monday, April 12, 2010

::SURAT RAYUAN KEPADA ENCIK SPA::

Encik,encik tahu x saya bangun awal subuh gajah..saya tido lmbat sebab sy study,,encik tahu x saya grk awal dr rumah,,sampai dkt ktm serdang saya npk kete dh xbegrak,,encik tahu x xde abg trafik pon jage dkt traffic light persimapngan upm tu,..saya lagi panas encik bile org besar lalu saya kene ketepi padehal dr awal pg beratur walau kete xbegerak senang2 saye kasi dorg jalan,..encik tahu x saya stress..saya stress sebab kejadahnye 2 jam dlm upm xbergrak2..mase tu saya mcm terty2 mane pakguard sume pegi….encik tahu x mase tu hujan lebat gile basah baju kurung saya sebab saya naik baby Ferrari.

Encik tahu x saya malu kena berdiri dkt depan ramai2 dgn berbaju kurung dewan dh penuh ,,encik tahu x saye xpernah jawab soalan math sampai abes,,xpenah saya ckp soalan math tu senang,..encik tahu x saya lapar saya tak sempat mkn bihun yg saya beli dkt 7e..encik tahu x saya buat esei sampi 3 paper penuh depan belakang..encik taw x saya hafal psl gtp tu kalu en xcaye ty yayeed sb kiteorg study...encik tahu x saya dtg dgn penuh ilmu di dada…encik tahu x saya geram sebab knp saya kena dtg buat dkt upm,..encik tahu x saya semangat nk jwb soalan kenegaraan.

Encik tahu x saya ni seorang pekerja yg berkaliber tak pernah ponteng keje,,xpernah buat hal,,rajin angkat phone dan ckp baik2,xselalu keluar lama-lama time lunch hour, kalu encik tak amik saya keje sebab saya xamik paper 1 tu encik tahu x encik rugi sgt lpskan seorang pekerja yang dapat membantu menjana ekonomi negara.

Kalu encik xnk amik saya pon xpelah.saya bukannye nk sgt pon keje ngn encik sebenarnye.tp kalu encik kasi sy peluang amik paper 1 saya nak.xnk kasik xpela.


Bai.


Yang benar.

*MERAJUK XNK SAIN

13 comments:

Firol said...

surat ni keluhan dan luahan hati...

Kadang2 kita dah give de best disebabkan kesilapan kecil yang tak sengaja..kesan dia agak tragis

yutat said...

ejan sengal!!!gelak guling2 aku bace

ain said...

hahah. agak bengang jugak kalo saye ade di tempat anda.:P

aloy_paradoks said...

barulah gempak...

Anonymous said...

This opened my eyes!
Hopefully will do the same to you!
Please see before you judge!

ZEITGEIST: ADDENDUM

http://www.zeitgeistmovie.com/

Money as debt

http://www.youtube.com/watch?v=vVkFb26u9g8

project camelot magnetic motor

http://www.youtube.com/watch?v=hkgyY47duCM

Importante please pass forward

sepul said...

laaa kesian kat hang jijan. takpa nanti ambik sekali lagi exam. hendak seribu daya tak hendak.. tak dapek nak nolong...

Sempoi View With Atie corner said...

emmm,..psl keluhan adik nih, mmg hangat pd start awal test SPA ari tuh, ingat kuar paper gak isu tuh, tp my b nk jage periuk nasi masing2, so kt blog nih je la dpt meluah,..sape la kite nih, untung nasib kt tangan diaorg,.sedih gak, memang saya pun kalau kt tpt awak,,em haru biru gak,..nak buat cam ner, satu la nasehat saye utk saye dan sape2 yg berkaitan la, tiap nk mulakan sesuatu kene tawakl, mohon agar dijauhkan dr kesulitan,jika berlaku gak yg tak didiingini, nih mesti ader hikmahye...same2 la beringat, try lagi bulan november nih, hopefully thn depan diaorg tak buat kt situ lg, saye pon kesian gak tgk ari tuh sbb rmi gak kes cam awk yg tak dpt ambik full paper.

Anonymous said...

kesalahan terbesa ko dlm surat ni yg adalah ko tidak meletakkan perkataan assalamulaikum.kalo takut lambat bgn kul 5 pagi, isi munyak siap2 xla jem.bai

Anonymous said...

kesalahan terbesa ko dlm surat ni yg adalah ko tidak meletakkan perkataan assalamulaikum.kalo takut lambat bgn kul 5 pagi, isi munyak siap2 xla jem.bai

FareeZan said...

cikgu Firol:sgt tragis.mcm nk lempag semua org masa tu. sgt ralat walau bukan slh sendiri.

yutat: hey aku serius lah kau gelak2 knp?nk kena?

ain: thnx sebab sudi bengang bersama ;p

aloy: kejadah gempaknye?hey 14&15 aku dgn membe aku on.

sepul:ah aku mls dh lantak lah bukan nk kerja sgt dgn dorg ;p

sempoi view with atie corner: thnx sb singgah sini. mmg semua benda kita kena mtk dan doa dr tuhan tp kalu dh xdizinkan..xapalah. buat ujian byk kali blh jwb semua soalan kalau xde luck sama jugak.rezeki dkt mana-mana sama je.

apa yg berlaku hope pihak SPA belajar dari kesilapan - "rakyat didahulukan pencapaian diutamakan?"

aween kuncham- die bukan islam sebab tu xkasi salam.bai.*aku tgh mrh.kau xpyhla nk komen 2x.nanti 2x aku mcm nk mrh huh!

Qing Cai said...

michael kors wallet
cheap oakley sunglasses
designer handbags
cheap nfl jerseys
snow boots
wellensteyn jackets
canada goose outlet
ray ban
prada handbags
oakley sunglasses wholesale
ugg boots
montblanc pens
lululemon outlet
coach outlet store
louis vuitton outlet
nike huarache
swarovski outlet
true religion jeans
oakley outlet
nike air force 1
michael kors handbags
ugg uk
oakley sunglasses
thomas sabo uk
christian louboutin
gucci
cheap jordans
replica watches
cai20151020

dong dong23 said...

coach outlet
north face outlet
mont blanc
louis vuitton
nike air huarache
adidas ultra boost
oakley sunglasses
gucci outlet
designer handbags
michael kors outlet
christian louboutin sale
toms shoes
gucci outlet
lebron james shoes
nike trainers
oakley sunglasses
nike air max
toms outlet
adidas shoes
louis vuitton bags
true religion shorts
coach outlet
michael kors outlet
hermes handbags
nike roshe flyknit
nike sb shoes
michael kors purses
gucci outlet
cheap toms shoes
louis vuitton outlet
gucci handbags
coach factory outlet
ray ban sunglasses outlet
basketball shoes
supra sneakers
tods outlet
replica watches for sale
oakley sunglasses wholesale
jordan 8
michael kors purses
20167.23wengdongdong

郑佳颖 said...

pandora bracelet
adidas ultra boost
ferragamo sale
longchamp bags
adidas outlet
michael kors outlet
cartier love bracelet
kobe basketball shoes
kobe 9
fitflops clearance