Thursday, April 1, 2010

::Cinta Maya Bukan LuNa Maya::

Dulu sorg kwn kata pada aku org yg desperate saja akan cari psgn dlm alam maya.
Org yg kesunyian je yg gila ym,gila laman sosial.zaman2 jahiliah dulu aku pernah bergiat dunia maya nie..pantang je ade yg buzz!hehe bile ty ASL pantas je nk bgtaw.eh dl aku jujur taw.xde tipu2.tp xpernahlah jmp.nk mati kene tetak dgn kader baba.tapi bila dh ade kesedaran mcm bahaya jugakkan..cerita semua benda betul2 dkt org yg kau xkenal. Tapi mmg syok kalau yg satu kepala….saja utk suka-suka skadr hilangkan rasa bosan xla smpai ada cita2 nk cr calon suami solehah.

Bila kau sedih xsmpai 12 saat kau blh senyum blk bila kau mengadu nsb dgn teman maya kau..sampai kau rindulah.padahal nth sapa-sapa.

Magiskan?

Ada sorg kawan yg mrh pada aku bila aku kata cinta maya ni semua tipu.cinta maya nie xboleh cr isteri yg solehah.dia kate aku silap.dia kate aku jeles.dia kate aku tak IT.
Oklah aku salahlah. Lps kena tipu dia dtg buat muke toye.”ok betullah.cinta maya ni mmg blh dpt awek yg peragai mcm ank dara babi.

*aku terus buat muka dr fadzilah kamsah.

Dia dtg lagi dkt aku lps tempoh insaf mencari calon dlm alam maya tamat.”aku dh jmp.serius nk buat bini.”aku gelak.”kau jgn cr bini mcm beli sayur boleh x”.
X,sumph aku dh jth cinta.ikut suka kau.ok aku akan buktikan.

Soalan di sini.percintaan alam maya ni mcm bahaya ke x.kalau yg berjaya alhamdulillah.kalau yg mudah tertipu aku risau makin bertambah mcm kes gdis ikut jejaka lombok.*ade kene ngene ke?

Skrg aku mmg dh mcm bosan dgn bermaya-maya nie.jgn harap nk lyn org yg nth sapa-sapa.sesi berkenalan dh mcm lapoklah*wah belagakla.skrg zmn mcm2.semua org terjebak dgn internet.tua muda penyamun perogol dan lain-lain.

Nanti buatkan abh akaun yahoo ek,nk ym dgn kwn2 sng.
Eh xpyhla.nk buatpe,.ngada2lah kader baba nie.
Boringlah,.lgpun sng apa2 hal guna email.
Hal apa?abh dh xkerja xde urusan dh.
Oklah.bukakkan akaun fb.
Fb org tua xboleh!

*jelingan pendekar mata satu menusuk kalbu aku.


Ah ni semua mesti pengaruh fb 1 malaysia.konon nk jiwa patriotic jugaklah.jgn haraplah kader baba.

Aku lagi rela kalau bangla sebenarnya yang buat aku senyum xsmpai 12 saat bila aku mengadu nsb dlm teman maya aku dulu tu dr pakcik tua sebaya kader baba yang dlm kesunyian.

Gulp~



aku dh berjaya. Skrg kau percaya x?alam maya agen cari jodoh tak berbayar. ~ini serius.

13 comments:

anisbeauty said...

nak cuba perfect slim? jom singgah blog saya

sweet.ants said...

x smua yg bernasib baik temu jdoh dlm alam maya..ada yg kena tipu, kne culik mase blind date..isk mcm2..takut lah...

Anonymous said...

pas baca artikel ko ni, aku trus dafta kat agen cari jodoh online.pisss.
-berani ko teka la-

FareeZan said...

anisbeauty: perfect slim..? ngee~gemok eh saye?

sweetants: makesure strategi yg kau buat mengena.hehe.skrg ni mcm2 taw

awen bacin kuncham: sengal.hahaha.kau nk size yg mcmna?hahaha

FaRis CoMeL said...

ak tlah buktikan..lihatlah donia haha~

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
FareeZan said...

eleyh.yg dl frust mcm nk mati tu pe?itu pon nsb lps tu ade org nk kat kau. hai pink gurlz.babai.

intan kurus said...

Usaha tangga kejayaan la pahjijan~

fareezan said...

hahaha.itu motto kau dl ek?kikiki

cikwa said...

tp..aku tetap setuju dgn cinta alam maya....yeahh...yg penting jgn mudah tepengaruh.....elakkan ditipu...

fareezan said...

ha mesti tgh angau ni kan kan kan?ecececece.

Qing Cai said...

michael kors bags
cheap mlb jerseys
coach outlet
lebron james shoes
canada goose jackets
michael kors factory outlet
canada goose outlet
tory burch outlet
louis vuitton outlet
adidas wings
true religion jeans
nike air max shoes
chanel handbags
true religion outlet
cheap nhl jerseys
ray ban sunglasses
ralph lauren
swarovski crystal
barbour coats
chanel outlet
moncler outlet
michael kors outlet online
oakley
michael kors outlet
louis vuitton handbags
ray ban sunglasses
michael kors wallet
cheap oakley sunglasses
designer handbags
cheap nfl jerseys
cai20151020

dong dong23 said...

pandora jewelry
adidas originals
ray ban sunglasses
celine handbags
juicy couture
michael kors outlet clearance
ray ban sunglasses outlet
jordan retro
giuseppe zanotti
coach outlet
longchamp bags
jordans for sale
adidas trainers
louis vuitton outlet
coach outlet online
kevin durant shoes 8
michael kors outlet clearance
cheap jordan shoes
nike air force 1
air max 90
asics shoes
timberland outlet
nike outlet store
longchamp handbags
tods shoes
louis vuitton outlet
kate spade handbags
jordan retro 3
polo ralph shirts
christian louboutin shoes
gucci
ralph lauren polo outlet
michael kors outlet clearance
rolex watches
coach outlet
toms shoes
christian louboutin flats
fitflops sale clearance
louis vuitton
coach outlet store online
20167.23wengdongdong