Thursday, August 5, 2010

::SeLamat jaLan dan SeLamaT tinGGal::

Sebenarnya tidak tahu samada perasaan sekarang gembira atau sedih. Baiklah kita mulakan dengan cerita gembira. Tak ada apa yang lebih menggembirakan bila cerita tentang makan -makan bukan?kalu tak gembira tahniahlah. Kau xada potensi utk berdamping dengan aku yang makin hari macam anak badak.jangan ingat aku kurang cerita tentang makan-makan dekat sini bermakna aku kurang makan.silap.

kami berkesempatan makan-makan secara tidak sengaja di restoren istana bambu. kami semua pekerja cemerlang kena pulang lewat malam akibatnya terpaksa merayu kepada tokey kedai utk mkn jugak di sini. Walau operasi sudah tamat. Utk pengetahuan kedai ini beroperasi jam 12 hingga 1030 malam. Ah xsosial la tutup awal. Selepas berjaya buat muka lapar tokey kedai benarkan jugak kami msk.

Sungguh xtipu kawasan persekitaran deco restoren ni mmg wallah!!! Sumpah aku mmg suka deco kedai ni..suasana nyaman dan lampu2 yg cantek ah gila!


inspirasi buat b2b hehe.buat mjlis kawen dekat sini gile best ooo


Dtg wktu malam.gile romentik kalau berdua-duaan.smbil menikmati irama cengkerik berpntun dgn sang katak. Sungguhla. Nk ke sini senang aja. tahu x susur nk ke keramat au? roundboard mrr2 bwh flyover yg nk ke au keramat.kalau dr arah gombak amik roundboard pukul 12 dan tengok sebelah kiri. kalau dr arah cheras amik pukul 3 dan tengok kiri jugak.

Akibat chef2 dh simpan sume bahan masakan kami terpaksa order makanan goreng2 saje. Makanan dekat sni masakan melayu dan juga siam. Western xada.


Ok ini saya punya.fried soo hoon(kurg pasti ejaan) ok sedap.dan banyak smpai xabes :P meja kerusi laluan semua buat dari buluh.apa yg best parking pon senang dan besar xmcm restoren intai-intai .ah letih nk kene berebut paking dpn bengkel.




Acara makan-makan ini sebnrnya meraikan 2 rakan kami hilmi dan nani. Bagi aku ini berita gembiralah. Hilmi terpilih ke gaza wakil media utk rombongan misi keamanan putera 1 Malaysia .wow! itu adalah impian saya .pleas nk nk nk nk pergi!! Gudluck utk hilmi. Kami doakan ko selamat pergi dan pulang ok bebi. Jangan risau insy semua akan selamat buat yg terbaik ok. 2 minggu dekat sana seronok!!! (walau ada kata aku gila beriya nk ke sana.lantakla)ye.itu mmg impian saya yg belum terlaksana!



Dan berita sedih nani yg sentiasa menjadi ratu perut kami akan bertukar tempat kerja.ah benci gila.ini baru betul2 sedyh. Rezki di tv9 lagi cerah buat nani. Goodbye eduweb.tahniah nany ( ucap dgn rasa berat hati tskkkkkkkk! ) nany mmg xaci tglkan kami dgn kerja2 yg mcm gila!!!!!!!!!! Haha. Semoga berjaya jugak belajar dan cari penglaman di tmpat baru. Lepas siap projek ni aku dgn fazi nk jd surirumah terus jgn jeles.nak melancong seluruh dunia.letih. ah lagi letih dan xada semangat nk buat kerja kau xada.xada dh membe nak mkn telur sotong dekat mapley. semoga berjaya nani.dh glamer jgn lupe i.


Amelia xdpt join sebab melaksanakan tanggungjawab sebagai isteri mithali walau masa ni bukan mlm jumaat. kek ni Amelia buat khas utk nany.

Sekian saja laporan gembira dan sedih saya.

Bai.mcm nak nangis.

9 comments:

Tukang cerita said...

macam best je restoran kat atas tu......

happening btoi...
teringat zaman bujang2 dulu...mkn reramai macam tu.....

Anonymous said...

aku dah nanges atas bwh

Anonymous said...

apa yg best parking pon senang dan besar xmcm restoren intai-intai .ah letih nk kene berebut paking dpn bengkel.- mmgla x packed sbb ko dtg masa kedai da tutup.jgn nak pentipu pelanggan jan.bedosa.nati bwk aku k p sini.bai

me8311 said...

ish2 sedey2..jgn risau, bukan tak jumpa dah pun

♥ hazlynda kushairi ♥ said...

weh kat mane ni?
ade package kawen?
KahKAHKAHkAH =p

FareeZan said...

kak nurul: zaman bujang zman plg kegemarannn.. :P akan dirindui spjg hayat..hope zaman dh xbujang boleh mcmni gak hehehe.

anon 1 yg xdpt ditrace.tapi rasenye jibek: ape yg ats bwhnye?melalut pe.dh jgn komen.

anon 2 yg xdpt trace jugak.rase2 mcm kuncham: ah yela xcaye sudh namamu tipah tetekmu seribu.bai

hilmi: sedeyhla!! ko dh ade geng ngn nanai thn dpn mesti die plak g gaza aku asik msk kua utan jmpa org asli org penan.ah letih :P

moga kau baik2 aja di sana ok.ole2 utk i jgn lupe.

beetylapia nk kawen dh: kat istana bambu restoren..sblm smpai intai2 tepi jln mrr2. ah ko jgn gedikla dh booked kat kgpa kan?100k ek?fuyoooooooo.

Anonymous said...

relex la jan..umh aku kn dkt jer ngan opis eduweb ni...still leh g mkn telur sotong... apa2 pun tq yer kwn2 semua...ampun dan maaf selama kewujudan aku kt eduweb ni ada tersalah apa2..(mcm dh raya plak).. aku rasa sedeyh...NANI

faeezan said...

nani: telo sotong dh xde dh.sebab ko xkeje ngn kiteorg dh.bai. gla geng ngn tudung lilit.

♥ hazlynda kushairi ♥ said...

100k??????? gilak ko!!!!!
baek aku buat kat carcosa negara
kAHKHakHakAHkHAkAHKAH =p

eh lawo la weh!
haish.... haros carik info.
pastu update blog
KHaKHakHAkAkHAkhAKha
ok ok, lawo gile~