Wednesday, November 5, 2008

::RonggeNg sedUnia::

cite ini sudey lapok tp aku ttp nk cite gak
sb aku rs sgt2 besh n sonok bangat ms nie..
jd aku cite gak..walaupon deepavali dh lame berlalu..


bkn sng opis nk shutdown..lagila kami nie sume satu department yg same ms utk bercoti bersame2 jarang2la dpt..kbtln deepavali arituh opis shutdown sb bg laluan plak kat pekerja2 yang nk celebrate deepabali..jd opis ttp..walau 1 ari jeh bemakne bg kami2 nie..

last minit plan..mane yg ader jeh dpt ikut..n peneman sejati kami en jambu juga pastinya kene join utk melengkapkan korum huhu...

pastinya amelia seorng kakak yg penyayang.. die akan hangkut adik badik die jugak join kami bersama..jd ramailah ahli2 rombongan cik kiah nie..kami maen redah jeh ke sunway lagoon..

persepsi semua org ble amy ajk g sane,.. "weekk bosan gle zmn2 skolah jehla"........ "hurmm sunway lagoon?tpt lain xder ker?"................"xramai ker?musti xder tiket..(alasan)"...

maka dengan sebulat suara dh xleh pk g je la....tp ble dh sampai cni..haaa hambek kau xmoh blk!!seronok bangat..

ternyata sunway lagoon dolu2 dgn skrg dh berubah..manyak permainan yang besh2 xyah susah2 naik genting..kiteorang mik pakej yg 48 henggget..termasuk permainan..korang nk main sampai lebam pon bleyh..kalu nk main sume xtvt termasuk out door hanya 72 hengget saje..disebabkan dtg pon dh tghari xsmpat nk main sume..mik pakej 48 tu je la.
1st menantang yg kiteorg maen..menatang pe nth namenye,,ala2 top gun tuh..mak aihh sumpah xnk naik dh lg teruk dr top gun..mau xjerit aku kat ateh tuh,..kepada mereka yg ader lemah jantung dan drh tinggi sila jgn sesekali mencoba ya..huhu amelia xnaik sb die dh penah cuba sekali cukupla katenye..(alasan..padehal dh xbrani naik dh..




dan aktiviti menjerit diteruskan dengan naik rollercoster..mmgla npk cm pendek jeh tp sekali naik terangkat pungkok huh! kalu xjerit xfeel la weyh!



manyakla permainan yg ader kat sane..brp manyak kiteorg main n brape manyak kali nth hehe..

ganbo di atas antare permainan yg xmencabar hehe tp sb xnk wugi duit kiteorg pon maen gak la....alang2 dh bayo..

antare aksi2 nth hape2 nth...dh letih bermain.... ~mati dalam iman... ~


gerak ke tpt bermandi mande lak lps dh puas menjerit + ilang sore hehe..nk kesane kami sj ikut jln jauh naik jmbatan gantung..wahh sonok2 leh tgk sunway lagoon dr atas..n skodeng org mandi mande kat bwh hahaha
aksi mandi mande bermula...fazi xjoin time nie sb die xnk basah..so die jd cmreman kiteorg jeh..
aksi renang.... kuak lentang la renang hanjengla sume amelia juara hohoho
maen lungsur2 ni paling besh sanggupla aku panjat 5 6 kali semate2 nk main lagi hehehe aku farez n jambu gile main menatang nie syok la..
n menatang ni jugak aku sanggupla q n naik tangge semate2 nk main lagik..tp ati2 jgn smpai montot anda melecet hahahahaha..........


kami antare org last yg kua dr snway lagoon hahaha keji gle..tp mmg sumpah aku xtipu aku dh lame xgumbira ginih..terima kaseh kawan2... :)

::ronggeng yg berikutnye,.. ikt idea yayeed..hope jdla sb pasni sbtu ahd kite sume dh off day... yabedabeduuu!!