Tuesday, July 7, 2009

::90-an::

haikarl: cik jan..agak2 robot transfomers tuh bape inggit ek?
aku: yg dpt kat kfc tu ker?
haikarl: bukan..yg itu local punya.yg besawla mcm spiderman ekal tuh
aku: oh yg tuh rasenye 2 ratus lebih kot, smlm angah cakap.
haikarl: ohh kalu mcm tuh ekal ader 5 inggit nie.

*aku trus gelabah,bangun,buat2 bizi cuci pinggan.

zaman kecik aku xpenah nk ngade2 pilih menan(alat mainan) yg cangih-manggih atau yg cekik darah.aku ada 1 je barbie mase kecik.aku lagik suke main msk2.berbakul-bakul pinggan mangkuk aku dari set peti ais sampaila set pinggan mangkuk vantage.haha.atau lebih feel main mak-mak dgn jaja.siap kendong anak patung kasik susu.lagi gile.

bakat kreatif dalam bidang seramik mase kecik-kecik aku sgt menyerlah.cakap aje nk buat ape. bentuk rimau pon aku boleh buat gune tahah liat yg berkaler2 tuh.murah.banyak.50sen sepeket. lagi puas dari playdoh.mahal tapi sikit.xkurag jugak jd fesyen designer.sape yg sezaman dgn aku msti pernah main patung kertas,.tukar-tukar baju sangkut pada bahu patung jeh. lagi murah.seringgit boleh dapat berdozen2 baju.syorga kalu tiap2 mak blk kdai bekalkan aku dgn fesyen bj terkini.

kalu dkt sekolah main lawan pemadam.pantang cikgu msk lmbat,msg2 dah atur pemadam. lawan sape menang.lps mkn waktu rehat main cop-cop tiang.tapi xbes, cikgu marah katenye permainan merbahaye,.sebab smpai ada yg berdarah patah gigi main pemenan tuh.huh
blk sekolah agama main galah pjg xpun main getah.oh main getah aku xgemar smpai stage bahu aku serender.bodo sape cipta menan tuh.plg mencabar pon aku penah main jadik power rangers.mustila aku yg kaler pink kan?hakhak.siap pjt pokok lagi.dengan ank jiran sebelah.meli.
sape gemok jd raksakse.


ekal, nanti cik jan ajak main msk2 nak?
robot tu xbeshla.

4 comments:

aloy_paradoks said...

betul,, robot tu tak best la,, mana stylo mainan beli ni..

intan kurus said...

xpayah budk,bapk budak pon same.tgk kotak pon mengeletarrrr.ak nk tgk die nk beli insurans ke x mentang 2.hey gedik oh budk sekrg.kite dulu menan beli pon xtakt jdi geral ngn pengurus zoo je.~menan askar ngn bintang2 liar sepeket dlm satu beg plestik2.susn la cam ne bentuk zoo ko nk.kalo nk feelin2 best skit beli kat catalog colgate.itu pon kalau ko mendaftar sbagai ahli kelab colgate la..

tora dtg lg pn tora dtg lg la labuu...

cikwa said...

haih budak skng mana kenal zero point lg dah..shuffel taw r..itulaa len kali jan.ko ajar budak2 tu dari kecik men getah..men galah panjg..men patok ularss..haha..masuk utan kutik paku pakis yg ujungnya begulung.pastu lawan.sapanya yg patah dulu dia kalah..haha baru mencabar.masuk ladang getah kutip biji gtah wat men congkak atas tanah..lagi power..power lg dr power rngess..tpkn aku cam kagum ejan ada barbies pink..fuhyoooo...

FareeZan said...

aloy:aku rase xder manfaatnyela,mahai bebeno.

intanGEMOK: haha ko lagi keji aku taw menan tuh haha.tapi pe brg gune kotak colgate beb huh!*bagak!

tora dan deng danglah!

cikwa:main paku pakis?gile xpenah dgr.haha hebat ko.ah igat aku ske sgt barbie tuh ke? xder maknenye.hehehe.dpt kat adik aku g ptg tgn sblh sb tkt tgk cite childsplay.lagi bengong.