Tuesday, February 23, 2010

::aRwaH buBu::

kalau nk dikatekan aku ni xla penyayang sgt,..baik dgn budak2, manusia or binatang. kalau tgk luaran mmg aku ni jenis yg mcm endah x endah je *xtjk kasih syg dpn2 eceh.
bila aku pegang budak kecik mesti akan nangis,kalau bab berkasih-kasihan dgn kekasih akulah plg fail kot,atau kalau dengan binatang aku xla teruaja sgt walau comei gile.

skrg aku nk cerita ttg kasih sayang bersama binatang.kalau cerita berkasih syg dgn bf kang geli plak nk bace..aku pun mcm geli nk share blueekk!dari kecik hidup aku ni tak putus2 dgn kehadiran kucing dalam rumah.lepas seko mati ada je pengganti dan seterusnya dan seterusnya smpaila sekarang nie. mungkin hidup mak aku yg mcm tu dr kecik buat aku membesar dgn kucing2.tapi xboleh lawan jaja pernah bela lebih 10 eko kucing ha.xgilo?
nk kate syg gile dkt kucing xsgt tapi aku sukela dekat kucing..mcm geram2 gitu(ayt ape nie?) kucing2 yg seingat aku dulu kami ada kucing name comeli mak aku bela walau die bute sebelah. pindah die xnk ikut then dapat kucing baru nama junior.hadiah kawan baik aku nandhini.junior pon xlama sebab kami pindah lg dia xnk ikut.then dpt lagi seko bos pektikel aku kasik xlrt nak bela..smpai la nie. si pemalas chibie. beranak semua mati dan tinggal seko si molly. smpai sekarang mengandung asik gugur je.

bila dekat rumah sewa ni smbung plak dgn nego.kucing hitam yg pelik.diana jumpa dlm longkang xbukak mata then dorg bela smpai sekarag dh beranak pinak dh seramai 3 eko.



tara!!! bapak kucing bersama anak2nye. moo-moo,be-be dan bu-bu.


satu insiden dh berlaku baru2 nie.oh sgt sedih dan sayu.amelia dh terlenyek salah seko dr dorang.si bu-bu yang paling comei dan menjadi pojaan kami.secara xsengaja amy terlenyek die. amy mcm dh sepruh gile meroyan dan tunggu aku untuk kebumikan arwah pada mulenye.smpai rumah aku mcm terkejut tgk bu-bu bangun dr lantai yg penuh drh*mcm seram jeh :P nsb xkebumi awal2 kalu x jdi pocong dh.

rupe2nye die pengsan kejap.gile mcm ambulans aku bwk kete g hospitar veterinar jln ipoh.smpai2 doktor baik name die xigt...bleyh sembang2 dgn kami arge utk caj kucin selepas jam 12 mlm.jmp doc sje 150 hengget xtermasuk rawatan dan caj masuk wad. kami hanya ada 100 cash! nk cari atm celah mane. ape nk buat,doc tu ikut prosedur. tapi die xlokek ilmu, suruh buat rawatan sendiri dekat rumah untuk bu-bu tahan smpai pg sok.

pg2 sok amy anta bu-bu kat klinik melawati.bu-bu disahkan radang otak!!! oh sgt sedyh. aku sedeyh gile bile ingat blk die merangkak n meraung2 npk mak die.tapi apa nk buat 1 hari msk wad bu-bu meninggal dunia. yela same mcm manusia yang baik yang cntek yg org syg akan pergi dulu..*sadisnye..

sempat susukan arwah wakakaka.

mslhnye btlke org kate kalu amik gnbo kucing die mati cepat.?pengalaman aku sepanjang ddk dgn kucing2 dr kecik xlak mati sebab amik gnba,adela seko dua itupon kebetulan. rasa mcm bersalahla kalu betul kucing leh mati amik gnba sebab gnba farez tuh aku yg amik seminggu sebelum bu-bu mati. bukan gmbar je video pon si diana ade amik. dh ajal kan nk buat mcmne.

amy kebumikan jenazah dpn rumah kami.alasan supaya kami senang tgk kubur die dan supaye roh die leh dgr or nmpak nego dgn adik beradiknye yg lain dgn lebih dekat*ye.aku mmg suke idup dlm imiginasi sendiri.atau die leh cari amy mlm2 hahahaha.

aku ade dgr cite kubur kucing tpt kilat menyambar.betulke?ish mcm karut je.

kucing ni dodot beli mase keje kat kuching arituh.tiap kali npk patung nie aku mcm nk pengsan konon2 mcm bu-bu dtg melawat aku kat blik.diana byk kali suruh aku buang patung nie hahaha.

al-fatihah utk bu-bu.

2 comments:

me8311 said...

motif al fatihah
belasungkawa sudah

AnNe said...

kucing-kucing itu sangat comel..~