Tuesday, February 2, 2010

::GunakaN tanPa Was-Was::

apa benda yg buat kamu rasa konfident?atau mcmane kamu jadikan diri kamu confident?
kalu aku, bj baru beg baru kasut baru tudung baru buat.. aku bersemangat nk g kerja besoknya.hahaha. cantk ke x aku xkesah tapi mcm rasa konfident jeh..ek eleyh.

so setiap org ade cara sendiri.benda baru, buat aku lebih semanagt.hehe.tapi xkan aku nk beli sume brg2 baru tiap2 hari.kalu ty tahap konfident aku sgt, sgtlah rendah.lagi2 tanpa mata ajaib. ye mata ajaib. sebab die mampu sembunyikan mata ikan kembong aku nie dan juga kantong mata yang makin parah.haha.

hari-hari tanpa mata ajaib aku mcm nk jadi kura-kura.nk jln tunduk bwh. nk ckp dgn org smbil tutup mata.nk buat kerja sume xkena.lagi-lagi mangkok2 hanyun sekeliling yg xabes2 nyakat pggl aku itu ini dan batak sgt tgk2 aku selang 2 minit. bodo.

mate ajaib aku dh xada skrg.mlm td jd arwah.byk jase die dngan aku.xigtla die yg keberapa.kazen aku mcm taw2 jeh spec aku nk pth.die yg mule2 pakse aku tkr kat care4 ampang mg lps, amelia gak ada pkse aku tkr mase jln2 kat wangsa walk..dodot pon same. hampir2 nk tukar mase dkt the mines arituh cume xada stock je.tapi mcm rase menyesal lak xikut je ckp dorg awal2. nk tg spec baru nk kene mkn masa. nk orderlah nk tg la.*asal aku mcm sedeyh sgt nie?

bukan budak kacamata

tapi mak kate xkonfident sgt kdg2 lagi bagus dari berkonfident tinggi.


**************************************
hidup bujang mmg peritlah kalu perut kau nk order itu ini.kalu kau bekas chef xada mslhla. perut aku ni xpadan dgn org,nk mcm2.penah mkn kuih gelang x? aku xtawla nama kuih 2 btl2 pe aku taw pggl kuih gelang je :P

mcm biasalah aku yg yatim piatu di kl ni kalu nk msk kene hubung dgn mak.

aku: mak cmne nk msk kueh gelang?
mak: la senang jeh itu pon xtaw ke.mcm mak bise buat tu la
aku: kalu taw xyhla kami ty, huh.
mak:ble kat rumah xnk blaja dh dok jauh baru nk itu ini.padan muke.
*rebus ubi keledek putih,lps rebus tunbuk hancur ,taruh ayo garam sket.
*uli ubi dgn tepung jadi doh.jgn byk sgt tepung nanti keras.
*buatla mcm rupe gelang pastu gorang. pe yg susahnye.
*goreng gula salut dgn kueh tu bile die dh masak.
aku: ek elyh senang jeh. xdehal lah.

(dialog di atas boleh dikira sebagai resepi buat kueh gelang ;)



asalla nk kene buat bentuk gelang?ah bosan gile. cube try buat bentuk love dgn bentuk u.f.o macm aku buat ni kan lebih menarik kalu nk mkn.. hehe. kate budak art n design kenalah berfikiran secara kreatif. muahaha.


ok siap goreng.cantikkan love tuh.yes.boleh cube buat bentuk gajah plak lps nie.

eh nk goreng gula mcmane.

*cal mak
~hampeh.xdpt dihubungi.
*cal ila
~lagi hampeh.xmembantu.xgkat cal.xbls sms.


ah hantam sajelah.nk goreng kena ada minykkan.dgn rase terlebih konfident aku ltk minyak dan goreng gula.

ape jd kalu myk + gula? blh garingke atau jadi likat? ini sume slh cikgu sains xberi pnp dgn berkesan.

maka.jadilah ini.


hambek kau! keras mcm batu. nk mkn kene kopek gula. keras gile babi mcm gula batu.awat bebai sgt.. nk goreng gula xpyh ltk minyak.nanti die jadi likat.

abes kueh love aku jadi sompek.

kan btl mak kate,,xkonfident kdg2 lg baik dr over konfident.

tu yg mls nk konfident selalu tu.haih nasib.

3 comments:

aloy_paradoks said...

ek eleh.... ko mengarut je jan.. lain kali kol aku je la apa apa nak masak tak tau.. Ei aku lepas STPM 3 tahun jadi tukang masak tau..

..izza.. said...

ko ni mcm2 la....lawak gile...yg ko g goreng gule pesal????adoiiii laa....next time call aku tnye camne nk sira...kahkahkah...ejan..ejan

intan kurus said...

ohh cm 2 eh wat kuih gelang?dak umah ko sure lepah mkn kuih gelang ko x yah mkn nasik.saiz kuih gelag ko kire buleh = ngn saiz big mac.tahap gula dlm darah leph mkn kueh gelang ko=ngn ladu=1.5liter coke. creativity food make-up=hilltop nye ala-carte dinner set.nk mkn syg.heh=). OKlaaaa...pajijan..ak name kan KUIH GELANG MAK LIJAN WINTER SONATA.hahhahhahahhhaha.xtahan gelak guling2 tgk gule ko cam stalactite and stalagmite dlm ice cave.neway god try pajijan.YOU'RE THE MANNNNN!!!!