Wednesday, June 8, 2011

kisah benar

smlm gua pegi buat spe-sial report yang tak sudah-sudah. pasal simbah asid. dan berjumpa dgn mangsa. melihat keadaan mangsa,,ya allah sedihnya.kasihan sama dia. seperti yg akak ni cerita dia selalu macam kita,sentiasa berhati-hati dan berjaga-jaga dengan kes asid ni. sekali tak sangka dia yang kena. kawan yang temankan dia ke parking sebab takut jlan sorang pun kena jugak tapi syukur,sikit je.



separuh muka dah melecur teruk,tapi syukur muka dah pulih 70% tapi masih tinggal parut macam bekas jerawat besar yang hitam. nasib baik cecair yang dia kena tu alkaline.menurut kakak ni doktor beritahu kalau cuka getah lagi teruk lecur die. mahu tertanggal pipi. nauzubillah.

paling sedeyh cuping telinga dah terhakis sedikit.mata tak pulih sepenuhnya lagi. leher lecur teruk. apa jadahnya ntah nak main simbah-simbah asid ni.


~semasa kejadian saksi yang lihat kejadian tak nak tolong mangsa termasuk 3 klinik dan beri alasan "tak ada doktor." apa die punya jururawat tu budak lepasan pmr kot sampai tak boleh nak pikir alternatif lain. dan doktor balik minum petang jam 530 petang? dan saksi kejadian buat endah tak endah langsung. tak nak tolong.-apa ingat ini main renjis2 air mawar ke lu ingat. gampang.

disebabkan lambat bertindak (jirus air ke anggota yang disimbah&ke hospital.)cuping mangsa terhakis sedikit.


"nasib akak dah kawin dik,,baru je 6 bulan,.kalau tak kawen lagi,,..hadooooo."- perbualan akhir dengan mangsa buat kami terdekah-dekah gelak. dan masuk dalam kereta,terfikir pulak,yelah aku tak kawen lagi.


cepat-cepat pakai helmet dalam kereta.

5 comments:

aloy_paradoks said...

gua geram gak dengan kes simbah simbah asid.... dapat gua simbah kemaluan dia dengan asid... baru tau.

dee said...

mana post nora elena?

FareeZan said...

aloy: ok lu jgn lupa ajak gua sama.gua lama dh mengidam.

dee: padam? eh eh blog
ni nak kena ni.sapa padam

aloy_paradoks said...

lu mengidam apa? kemaluan?

FareeZan said...

aloy: lu mmg cilake