Sunday, February 22, 2009

::Gadis SiraP amuK::



lps pulang dr pgkor kami ke uitm seri iskandar..tpt pertama aku timba sesuatu yang indah yang aku xpenah terpk nk pk dan hayati hehe... ~art~




aku paksa lis benti n paksa aween amik gnba aku dgn dgn signboard uitm~impian aku tercapai yeaahh :P

tapi walau lebih kurang 6 tahun aku tglkan uitm perak ni satu perkara yg x jugak ubah2..sgt berat mslah ni bila aku pk2...

sampai kat pintu msk kami dithn ..dgn dialog berbunyik: 'ko npk x apa yg tulis kat dpn sign board tuh?'

kami jawab: eh xpasan..xnpk pon...

guard gile kuasa: ko nk aku suruh ko pth blkker?dkt dpn tuh mmg xleh benti ader tuliskan..knp behenti jugak?

kami jawab: yeke, xpasan ah maaflah acik..

guard gila kuasa: apa maap2?nk maap tg raye!

*biadap!kuang ajo!mulot mcm celaka!,..........jiwa membara*

lps abes setel lis jmp adik dia, aku tgglkan pesanan kat pos pengawal..


"bang sy dh 5 thn tglkan uitm ni tp satu jeh pekara yg sy rase xpernah berubah.... budi bahasa.. abg pesan dkt acik tuh jaga bahasa ya..sb bahasa jiwa bangsa..sekian.'


*blah tinggalkan abg guard yg agak comel dgn terpinga2*


wahai pak guard uitm perak sekalian budi bahasa budaya kita

cadangan dari aku: uitm harus anta pak guard uitm msk kelas penddikan moral.


2 comments:

aloy_paradoks said...

aku penah gaduh dengan guard kat pintu masukk UiTM Shah Alam...aku mengamuk gak ar..

die sound aku ape ko tau?
"baru jadi pengarah teater dah berlagak"

tapi sebab ape aku berlagak?
sebab die baru jadi guard dah berlagak!

Eksen tu, siap nak pastikan aku dibuang dari UiTM.
Lancau je... Tapi aku tau die sebenarnye tercabar sebab aku tengking die depan anak anak buah die semua... Lancau je !

f a r e E z a N said...

aloy: bakar je pos pengawal die tuh huh