Saturday, February 28, 2009

::saYa pEncuRi maSa::


Berpoya smbil bekerja bukan amalan yang mulia sebab amik kesempatan ke atas masa heh tapi pedulik hapekan? Sb mase xslalu nk jauh dr aku n slalu nk menjeles dkt aku baik aku amik kesempatan pada die :P apela?

Aku yg berpoye2 sebenarnye.. yayeed yg kene bekerja.. alang2 aku dh off 2 ari baik aku ikut die g outstation… atas alasan dia “nanti u leh drive kalu I penat..”…. “baiklah mok…” so aku yg kene patuh pada arahan pon ikutla kul 530 pg die dh teconggok dpn umh aku nk gerak g epo…. Kul 9 nk kene smpai sane..


aku xtaw pe motip die g epo..hahaha aku taw die suke kira-kira,, budak kira-kira keje mengire jeh utk company NAFAS die.. pe lak kene ngena ngn gnbo kilang yg die tgkap nie?nth die xplain pon aku xkan phm..aku benci sama 123456789 (bikin aku pusing aja :P)

sampai epo yayeed cmpak aku kat port lame zaman muda2 dl ah hehe.. tra design. agak masak gakla aku tg die bp kali msg bape kali cal pon aku xtaw asik ty ble keje nk abeh :P sb aku xsabaw nk jmp bdk demok no2 yg aku syg..

setel keje die kami gerak laju2 decide nk g tpt 1st datink mase kat uitm seri iskandar dulu :P epo parade.. gle dh maju.. bp thn xjejak sane walau aku org perak...janji ngn demok no2 nk jmpa kat sane......

akhirnye jmp demok ku syg nie heh dh kuwus sketla tang telinge hahaha jln2 dgn tunangannye al jedy sekali smpai larut mlm then lpk mkn kat mee rebus ramly..sape taw kdai tuh?kdai mee rebus pemes kat epo taw..oh maap xder gnbo sb lapo sgt.. akibat yayeed xsmpat siapkan keje die kena tmbh 1 ari lagik tersasar dr plan asal -1 ari jeh setel keje kat epo n penang..gilo ape?al kisahnye kenala bermlm kat umah dak intan gemok nie :P yayeed plak berpoye2 ngn membe lame die kat epo..

pepg lagik al jedy amik intan anto g keje aku plak trus gerak g penang...msk kete trus smbung tido hakhak xder maknenye aku nk drive sprti perjanjian asal..aku sgt pemls jd driver utk pengetahuan kalian.

sampai kat..(xigtla name tpt) sgt sadis..aku kene belakon lak buat2 xkenal demok..gile kejam! aku dokla kat tepi toilet rnr mane nth dgn muke hangen 1 bdnkan..kenela belakon nk mampos kalu bos die dpt taw die bwk aku g outstation..jadi aku belakon dgn baik utk menjaga nama baik dan utk mase dpn bersama pptuuii





kira claim dulu.."fuyoo kaye kita, stkat ni kite untung 3x ganda..yeahhh!"


sudah setel..ok mase utk berpoye2 kami gerak g bukit metajam demok reunion lagik ngn geng2 die ms uitm perak dolu..aduyaiii aku ikut je la.. dieorg gelak aku senyum je ah dieorg cite aku angguk2 je ah..

plan asal nk g bukit bendera..ok pusing2 penang...jambatan tgh renovate ah..
sesat barat kat penang..ha ni aku xske..mau hangin nk cr jln pth blk..aku mmg nympah jln kat penang nie sume nk 1 way nk u turn jauh aduhh… ilang mud dctu..

jln py jln smpaila batu feringghi yaeeyy pantai!! Sblm tuh aku nk tekucil dl..setel sudah..msk kete…duuushhhhh!!!!! Oh tidakk!!! Ujan lbt tetibe!!! Aku xleh nk kate pe la kan… sedeyh la…………………… nk xnk trus pulang…




*aku tembam tgk kat dagu tuh lebihan lemak..aku mencik agke 50!!!!



kesimpulannya aku hanya g batu feringghi utk kencing jeh? Aduyaiiiii…………….

7 comments:

izza said...

wah...ikut yg terchenta g outstation...best gak tuh...nk try la len kali..heh heheh...aku pun g mkn kt mee rebus ramlee aritu...tp x mkn mee rebus pun...tringat zaman muda² dlu kt epo tu ha...hah hah hah

sepul said...

wahhh seronot-seronot...betul betul betul

aloy_paradoks said...

ejan mmg kaki kencing..

intan kurus said...

oh tidakkkkkkkkk~ gile JAM!!gym kat belakang pale jdy pon ak xpenah jejeak.ko menyedar ak jan.mak ak terkejut ckp ko gile cinonet.mungkin die dah lame xjumpe spesis ko.neway teme hasih kat yayed n ko melanje ktorg mee stim ramly.~ayat keji ed okey.bukan ak otak pengkotor.=)))))

f a r e E z a N said...

izza:g mee rebus ramli mkn pe?mkn ns lmk n ns ayam die pon ok hape.. jmpa acik ramli x? hahaha

sepul: butot,butot,butot.. hehe

aloy: mmg wa kaki kencing huh!

intan gemok: aku ltk gnbo tuh nk kasik ko sdr sket..gym sblh umh tp maleh huh! eh mama ko tgk blog aku?aduss kantoi ah hahaha mmgla aku cinonet kalu berada dlm golongn keluarga ko :P tp rasenye mama kamu tinggi lebeyh kureng aku jeh..ampunn cik pahh :P

cikwa said...

fuhhh...kagum ah aku tgk cik intan yg semkin meninggi tu..wow..kurusnmpk..ejan ko awatnye bela lemak kew..isk isk ..sket lg ni kompem ko cam intan..dah x cinonet lg dah...ehe

intankurus said...

wahidonnn~motau aa.ak dah dapta diri sendiri nk jdi model bikini kikilala.nehhh!!motau aa.ye pajijan ak memang suke jaje cite kat cik pah.kot kalu die jumpe mak ko leh sembang 2.ap ko mepek dlm blog neh..hahhahahhaha.mak ak gelak sua ko k.patut die kutip kain ari 2 cam pelik je.sxde sape pon muat saiz ko 2 kat umah ak.mungkin ak bakal la muat.hahhah.semangat gym!!tapi geli ok nk pegi.sume stok2 yg pegi bdn cam awie.gelang pon cam awie.Takotttt~~wooo~~