Saturday, May 16, 2009

::ciKgu saYa::

jika dity pada aku faktor apa yg buat aku rajin ke sekolah
pastinye aku akan senaraikan 2 perkara ini-cikgu dan membe.
nk jawab sebab nk tuntut ilmu?jangan arap.

membe sudah pastinyelah.sama2 buat jht, sama2 menanggung balasan.
byk perkara indah buat aku kalu dity psl "geng" kat sekolah nie.
baik sekolah rendah smpailah sekolah menengah perkataan geng, puak
mmg sinonim dgn aku yg akan setia mnjdi salah seorg ahli.

kalu dipilih subjek kegemaran,jgn arap subjek math akan terkeluar dr mulut aku.
ye.aku mmg bebal dalam mengira.jaja adalah penyelamat aku.
die kan anak cucu cicit dr keturunan cino.bab kire2 nie kacang je bg die.
sume subjek libatkan kire2 die pulun.aku mmg kagum.
kalu x xkan lah tiap kali ader homework kami akan bertukar buku.
aku buat homewrk bahasa inggeris die n die buat math utk aku.
kami mmg selalu bertolak ansur..

"ja ko jgnla buat cantek2 ko tirula cara aku tulis.kang kantoi."

memang selama ini aku hanya buat kelas math kelas yg wajib aku msk.
time exam toksah ckp.org yg kua awal itu adalah fareezan namenye.tapi aku lulusla math dlm pmr n spm.cikgu math aku garang kot.cikgu halimaton.muke garang gile sekali die cobit adoi.menanah! tapi aku xpenah kenela,sb jaja dengan jayanya menyiapkan homework aku dgn 100% btl.bangga gile.

bila disuruh undi cikgu sekolah rendah,pastinya rakan2 sedarjah dengan aku sekitar 1993-1996 (darjah 3-6) akan undi cikgu fauzi. mugkin akan dpt peratusan yg tinggi dari hafiz mahupun isma AF7. :P cikgu paling garang.bwk rotan dkt tangan walau ke tandas.gile kuasa btl! subjek bm aje jantung aku mesti berdegup dengan xnormal.laju kuasa kuda. tatabahasa n peribahasa antara subjek glamer cikgu fauzi.gile ape nk kene apal 1 buku mksud tiap2 tatabhasa n peribahasa.sorg2 cikgu pozi akan cubit smpai terkopek kulit kat bahagian pinggang kalu xdpt jwb.gile seram.itu belum lagik die hayun rotan kat tgn.terkopek gak kulit.kiteorg xkecoh pon.berbanding bdk2 zmn skrg mk apak nk g saman menyaman cikgu.xphm akula.xmati pon rotan jeh.xkebal ah lu ngadu kat mak lu.aku mengaku kesan cubitan yg mendalam hampir merosakkan buah pinggang aku meninggalkan kesan.kerana cikgu pozi, aku rajin mengapal 1 buku n dgn jayanya n dpt bm A dlm upsr.oh aku gak tak lupa pada sir faizal lim.cikgu bahasa inggeris aku.aku slalu tuang kelas die homework jrg2 nk buat.sekali die bestfren apak aku daa... menggelupur aku blaja sungguh2 demi menjg imej apak aku hahaha.akhirnya BI pon termasok dlm deretan 3A mase upsr.yg xdpt A tuh phm2la subjek ape.

msuk sekolah menengah meluas sket otak.manyak cikgu yg menjadikan aku pujaan mereka.kahkah.xboleh blah.cikgu mazni antara cikgu yg aku pangkah.muke cntek tapi sombong.mase form 1 aku manela taw sgt psl IT nie.clas IT jeh aku manyak tuang.sb cikgu tuh suke ajo bdk yg pandai jeh.baik xyah jd cikgu.huh!aku yg bengap ni terusla bengap.sb tuh aku jmp cikgu mazni ms confrence sekolah-sekolah bestari arituh aku xtego.lantaklah.sape suwuh dl sombong dgn aku,kan aku dh bls.gile.

cikyang antara cikgu feveret bagi semua murid kat sekolah di seri perak.guru cemerlang kesayangan kami. pendekatan pembelajaran n pengajaran yang sgt kreatif beri kesan pada aku.cemerlang dlm geografi. A dalm tgn ms pmr.naik tingkatan 4 aku agak fobia pada cikgu sorg nie.cikgu khairi seingat aku namenye. sepnjng kelas dia sepenuh tumpuannya pada aku. semua yg baik aku, eceh!yg jd contoh pon aku.gilo. nk dtg sekolah pon seram kalu ader subjek bm. bdk2 kelas jgn ckpla berbakul2 hangin n bengang sama gua.especially ex-bf gua yg sekelas.kuangkuang. aku xsiap keje pon xapa.kalu budak lain mmg dh kena.sehinggalah aku dipanggil ke bilik guru secara personal oleh cikgu khairi.

" awak ader bf?" -cikgu
"knp cikgu tanye" -aku
"idokle nanye aje kamu jawable betoi-betoi" -cikgu dgn loghat peraknya.
"mmm kene jwbker?cikgu ckpla dl knp." -aku
"mmm ginih, saya ader anak sedaghe blajo kat u nk tp abeh blajo dh,
saya mcm berkenan kat kamu, kamu nk dok kalu saya kenenkan die dgn kamu?" -cikgu
"haha?saya pon xtpk nk berkapel2 ni cikgu.xpela.terima kseh je." -aku

gile ape.xdptla.mau cikgu tuh kene terajang ngn bf aku ms kat skolah dl,..sb tuh aku xpernah bgtaw insiden tu.akhirnya spm aku dpt gakla A dlm bm.sb cikgu khairi dh smbung blajo kat upsi.
selamat aku.

bagi aku tugas cikgu ni sgt mulia.antara slh satu impian apak aku nk ank2 die sorg jd cikgu pon jadilah.percubaan pertama kader baba pada aku.suka suki jeh isi borg maktab utk aku. buat ujian bertulis jeh dh fail sb ada MATH.bengong.punah arapan apak aku.boleh jeh smbung kpli,dpli ker, tp manyak alasan aku kasik.ampun pak.

terima kasih buat cikgu-cikgu yang pernah sedekah ilmu pada saya.
selamat ari cikgu!


::rindula plak ms zmn skolh dl musti nk kasik adiah kat cikgu2 feveret kalu ari guru.

5 comments:

Tukang cerita said...

Teringin akak nak jd cikgu cencorot..
:P

akak garang maut!!!
:)

aloy_paradoks said...

kelas cikgu Mazni,, aku masuk minggu pertama je... minggu kedua dan seterusnya aku tak masuk.... bosan.. aku pangkah kelas cikgu mazni...

semua budak lelaki mcm nak tarik perhatian die... tambah2 lagi si Asrul tu,, bosan aku...

FareeZan said...

Kak NuruL: hehe akak suke rotan ke cubit mencubit?
saya gemar jln itik :P

AloY: ha kan btl!aku dh agak bkn aku jeh xsuke huhu.kalu x sb die aku dh jd webmaster dh skrg! asrul mmg slalu poyo kehkeh.bkn sume class ke ko msk semiggu skali.lagi2kelas bahasa ingegeris.kuangkuang

鐵板豆腐Fay said...

cool!very creative!AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,成人圖片區,性愛自拍,美女寫真,自拍

lin said...

性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,ut聊天室