Monday, August 10, 2009

::bUnga buKan seKuntuM::

kalu nk ty psl flora dan fauna aku mmg xarif.bukan xarif mmg xtahu.
bukan sifat atau senarai list perkara yg perlu ada pada aku.
hal ini aku slhkan mak.mak xgemar bunga2 nie.xmndtgkan manfaat katenye.
mak kate lebih baik die bercucuk tanam sayur2 lps tuh die mkn sorg2.heh.sejak kecik aku xdilentur buluh oleh mak.satu alasan yg kukuh.


mg lps aku ke floria.bukan berjimba lagi bukan kalau menikmati keindahan bunga2 dgn kekasih ati.jgnla nk mengharap. amik kesempatan atas event nie cari duit poket.bukan jual bungala, shooting buat dokumentarila.baru aku taw sblm ni pon floria dh penah ada.gile xmalesia aku.atau ayat farez,gile xperempuan ko.

aku xske menulis dgn menipu.untuk mendapatkan feel sblm buat skrip aku tepakse mlwt sekitar taman floria nie.pergghh byk gile die py munge n aku kagumla mcmne dieorg buat menara klcc, tugu 1 malaysia n manyak lagi sebenarnye. kalu bunge2 klcc tuh buat pintu gerbang aku kawen semat gilee.haha.


mini hutan pon ader gak. tapi nyamuk xde.siap ade kipas.nyaman jeh.



sebenarnya 2 ari setengah aku ngn farez kat cni.gile nk muntah tgk bunge.dari pg smpai ke mlm aku setelkan sume.nie pon baru blk dr sane.setelkan sikit saki baki.nantikanlah ye adik2 segmen floria nie ke udara kehkehkeh.

sebenarnya time mlm plg cntek.mmg semat abesla dieorg setup lampu.liplapliplap sane sini.tapi mlm gnba xbyk sb xbwk kamera.bole?pakai enpon cap ayam mane ade kelas huh. mau nangis lecturer poto aku dl. sia-sia je ngajo.

cuba jadi gadis manja tapi gediks.


2 ari setengah aku kat floria nie aku xbeli sekuntum bunga pon bwk blk. yg ada semut melambak2 ikut aku balik. feel ke jadahnye.


::thnx to perbadanan putrajaya atas lynan yg tiptop.event 2thn lagi aku beli munge.janji.

6 comments:

Anonymous said...

AWK NK KAHWIN DH YE?SY NPK BELI CINCIN DEKAT POH KONG DENGAN BF.MALU NAK TEGUR

aloy_paradoks said...

afghan tu sape? artis ke?

hazlynda kushairi said...

Awak dah nak KAWEN yeeeeeeeeeeee???
miahahaha diam2 tak bilang!

..izza.. said...

ohh..indahnye bebunga...
bunga lily ade??
saya admire itu bunga

FareeZan said...

tanpa nama:lowh knpla xtgr.mane ade nk kawenla.tmn org beli cincin jeh.huk.

aloy: la xkenalke.kodi abesla ko nie.

betty: oit.mana adala.aku tg ko kan.kankan.

izza: ha jgn ty psl mungela.sy xtawla munge lily tuh ader ke x haha xpasan.mcm xder jeh. manyak orkidla.

Tukang cerita said...

Bunga cencorot ni, dah ada yg nak petik ker?
:)