Thursday, October 1, 2009

::i LuV my Job?::

kejap jeh dh dekat 2 tahun aku makan duit sendirik.eleyh baru setahun jagung kecoh.tapi bangga gakla dlm 2 tahun tuh aku tukar tempat keje sekali aje.keje yg aku kire tgkap muat mase mule2 abes blaja dulu betahan smpai skrg.zman skrg ni xyah nk pilih2 keje kompem bejanggut tg kalu memilih sgt.prinsip aku rembat mane yg ade. yg penting masyuk.hahaha.keji.walau keje xberkaitan dgn ape yg aku blaja dulu buat2 confident sudah.


abes study aku dpt keje dkt tpt pektikel dulu.sealiran jugak dgn kerja aku skrg nie.dh xder pilihan rembat ajelah.tapi 3 bulan je la aku betahan.sape nk keje dgn bos yg hj bakhil.sebab tu lah umnotv dh bankrup skrg.hahaha.tuhan kasi cash daaa sebab xikhlas.lagipun letihla aku nk mengarang story yg nth ape2.ari2 nk menipu jeh xlaratla nk cari benda yg positif jeh walau wyg mcm2 dpn mate.tapi terhutang budi gaklah pada umnotv sb jd platform aku terus keje dlm bidang nie.tapi kalu xde geng2 bus sekolah terchenta aku sepatah haram pon xtaw benda.~amelia,fadzilah,farez..(yela puji sket.)

amelia dan nani xada.mungkin dkt belakang banner.


rejeki itu ada di mana-mana.tukar tpt keje dgn semngat sekali sebab keje dgn dieorg skali.hehe.satu bumbung sekali lagik.mula2 mcm pk blk ape yg aku leh buat dgn dunia pendidikan nie.sebab dulu masa buat politik mcm2 leh explore tapi bila dh ada dkt sini lagi meriah bidang pendidikan nie rupenye.rase mcm bermakna kalu beri maklumat pasal pendidikan nie eceh~ byk benda psl education aku taw dah. byk isu jugak dlm skop education nie.digital education for all.



orang kuat bilik berita eduwebtv

walau eduweb ni org xkenal org kate nth ape2 syok sendiri. tapi bagi golongan pendidik, sekolah or budak2 sekolah aku kira amat membantu.(ayt syok sendiri.)xkesahla walau portal web ni org kate nth ape2 tapi aku rase lagi bermanfaat dr web2 jage tepi kain org lps tuh kene simbh dgn cat merah mengaku xbuat salah..huh.very the..

en salleh kassim.abah bilik berita.

hari2 aku blaja benda baru.free xberbayar.yg penting yakin ~eceh.tapi hari2 aku jenuh gak bepk smpi bile nk keje mcmnie.kalau xkeje mcm nie keje ape yg aku nk buat plak?.kerja sebegini amatlah tidak sesuai bagi yg berkahwin.kamu xkenal siang ke malamke.~dialog mak dan yayeed. adakah aku kene pth blk mengadap design2 yg memeningkan, kejar dateline or menjadi potographer yg tersohor? rilex2 sudah.kawen no3.kerjala dulu ye dak. bia ms dpn tentukan mls nk pk.

tapi sape de keje kosong nk tlg rekemen?aku nak keje menulis gak.hahaha(persediaan di masa hadapan.)

9 comments:

Anonymous said...

kenapa tak baca berita pun.

fareezan said...

xde nama: xcantek.org cantek je leh bacela.

xbole sebut "s" dgn betul. xbole pakai itu mata ajaib.

Tukang cerita said...

wakil cikgu cikgi...
ucap TQ kat korang...
:)

aloy_paradoks said...

awak ni cantek ape.... mana boleh tak cantek...

sweet.ants said...

yeke nk bace berita kne cntik?
yg dlm tv tu pon x cntik mne.mekap je lebeh...
tahniah sbb luv ur job.hehe

intan kurus said...

eyeee web ko amt berguna pd hari2 sebelum tiba n tiba ngn 16 mei..sume pakat hapai lirik bukak website ko.next year buat bahan lagi best2 on 16 mei.kasi happing lg.ye?antara pengguna Am pd 16 mei ialah seorg pendidik otai yg bakal pencen beberapa tahun lg di sekolah manong n seorg lag pengguna Am,otai kuasa 2 yg bakai pencen jgk,cume masih belum menimang cucu,seorg pendidik di Sekolah Tepus yg selalu ngamok kalu server ko a lem2 time 16 mei yg semangat kusyuk mendengar siaran langsung sambutan dan titah perntah....Sile tanyang muke ko byk2 die dlm sentiap video kerana anak pendidik td sgt berbangga kembang kening kerna kwn die yg celemoih menjdkn satu malaysia malah donia menyaksikan bingkai hitam nya yg bakal menjdi bualan malah x mustahil bakal menjd trand2 yg terhangat di sekolah2 seluruh malaysia.akhir kata mari kita nanyeyi skit lagu 16 mei...

"KAMI GURU MALAYSIA,BERIKRAR DAN BERJANJI...(sory lupe lirik sebab sy bukan pemes di kalang pendidik yg menjdi bulan terutam di kenduri2 kawen anak seorg pendidik)..

yutat said...

wei2..aku xtau nk ckp ape bile tngok org puji ejan cantik....ops!!!comotttttttt hehehe
tp mane le tau...5 taun lg kot2..ejan makin meletop!!oh yeah hehe

FareeZan said...

kak nurul: terima kaseh kak.walau kdg2 sistem mengada2.hehe.

aloy: ko pon kalu xcantek mane leh jadi kwn aku.haha.

sweet.ants: make up artis dh kasik cntekla..pe adehal.

intan GEMOK: hahaha.aku taw mama ngn apak ko mmg cikgu yg berwibawa.kalu ada pertandingan sape yg plg byk tgk dgn mendonlod aku kasik anugerah kat famili ko.

bagus mak ko amik pendekatan mcm tuh utk ank bangse die kat paris...
supaya xjd pemls mcm ko. nk suruh on pc pun mls.sebab tuh lemak byk kat jari tuh.

cincin tunang arituh muat lagi x?

yutat: oit!kuang ajaq ko yutat.kasi chance la kat aku.ha yela ko la plg cnatek.kan?kan?kan?

aku xcomot dh.betul x tipu.

yutat said...

ok..kite tnye cik puan aus, ape pendapat ko tentang pajijan?hehehe aus?mane ko...lame memeram?jeruk pon leh expired cmni hehehe