Friday, October 9, 2009

::SaaDoM, nk papaDom::


aku dh nonton cite papadom.sape kate cerita afdlin xleh naik kalu xder geng2 die belakon same?
wtk afdlin sorg 2 pon dh blh hidupkan suasana .kalu nonton kompem tebahak2 dgn lawak spontan die tuh.walau cerita sedikit slow tapi penuh makna.mungkin bapak2 yg ada anak pompuan patut tgk cite nie n anak2 pompuan pon kene tgk cite nie.dlm lawak2 tuh meleleh jugakla air mate haha.sikit jeh. tibe2 tingat kat kader baba sb aku dh seminggu xcal die.aku sentap dgn die..ngada2.

budak kenid yg jd feveret aku dlm cerita kami ~liyana jasmay pandai bwk watak~kau padai belakonla.xyah der nk nyanyi2 sb mcm xbes kalu ko nyanyi heh. watak die sesuaila jd anak afdlin serasi bersama jadi anak beranak.selalu tgk watak si liyana ni asik serius jeh mcm cite kami, tp dlm papadom ni keluar jugaklah gedik2 walau kdg2 sengal die tuh. ape2 pon ttp cumil.uhuk.


vanida imram xbyk sgt dialog.lakonan mcm watak yg selalu die pegang.lemah gemalai aje..cantek aje..aduh. paling xleh blah que haidar.jadi mat skema yg sgt puitis.nth mcm xkenela plak watak die.khairiah mmg org lain xleh gantila watak die yg gile2.serius aku minat semua lakonan die.dalam cite nie die jd mak liyana.xmengecewakan langsung.tapi aku mcm heranlah scha dlm cite ni aku xnpk cntek die tuh mcm dlm awan dania.mungkin watak gedik die xsesuaila kot. dh biase tgk die kasar dlm awan dania.
sape lagi ek?g tgk sendiriklah.tapi serius ckp la kalu nk g tgk sila mkn dulu.sb lps je tgk smlm aku ngn yayeed mcm kebulur nk cari ns kandar.nk feel mkn kat kedai ns kandar kejadahnye dlm midvallley.
xpon leh je korg bwk papadom dlm panggung ganti pop corn.baru caree!

::blogger boy tamat sudah?xkan abes cam gitu jeh.penat aku dok follow.haih.

7 comments:

Firol said...

tgk the making kat tv pun dah tertarik..kekeluragaan nampaknya...

afdlin tak profesor tapi cerita tip top..

ada profesor buat filem citer yang bukan2

weeda said...

betol beb aku setuju.stat aku duduk sampai la nak angkat punngong balik.gelak x habes2.macm org giler pon ada..puas betul aku gelak..lagi2 si q- aku suka aje dgn watak si q ni..baru la bagos .dan si farid tu pehall konon2 hensem tp lembot n penakot...
cuma pada pendapat aku la.citer dia aku rasa agak ringan.pgajran mungkin darip segi kasih syg seorg bapa pd anknya...dlm citer ni dia x kasi solution yg terbaik pada masalah keluarga yg mcm nie...
dan ada satu isu tu dia x kaver balik...mungkin tu yg aku rasa citer ni ringan..

haha terpanjang plak komen...

yutat said...

cheh wahida ko memang..nasib le aku xikut ko g tngok....bosannnnnnnn

aloy_paradoks said...

jangan lupa mem "berat" diri anda di Majlis MIMPI 18 hb ni di Galeri Shah Alam..

intan kurus said...

alahhh wahidon memang jiwang.patut die suka watak Q 2..dulu patut sambung dgree kat ASWARA wahidom ni..he.ak x tengok lagi.best ke?cam rugi je msuk wayang xde soung efek KEBABOMM!!!~ (cehhh belagak sial)huhuhu..

weyy~sape2 penah mkn papadom yg bukan tipikal bulat nk petak2?ad bentuk cam bijik kacang la..cili kering yg di buat papadom sebijiik bentuk cili..sape penah mkn?kt mane la yg sedap eh?ak cxr suma pait la..

..izza.. said...

alaaa....aku jeles....aku xdpt tgk lg sbb ko tau je la kan..aku dok kwsn perkampungan yg jauh dgn kemodenan...hahaha

sepul said...

weh kagumnya aku hang buat review macam nih. dah nak jadik wartawan hiburan pulak ke? anyway aku pun nak tgk papadom rabu nih. hihih akak aku sampai nanges2 siot.