Friday, October 30, 2009

::Tiada DalaM perkHidmatan UntuK bebeRapa Hari::

lately ni xada masa dan xada mood untuk berblogging.
sebab terlalu sibuk untuk siap2 dan sibuk study itu ini.

untuk pengetahuan aku bakal dihantar ke dlm hutan lagi sekali.
damn!why me!!! aku akur atas arahan big bos bila aku yang dipilih.

outstation yang berlumpur, busuk, berpeluh, pelik2 mesti dapat kat aku.
bak kate abah editor kiteorang "niche area kau orang asli, orang pelik2."

kdg2 aku senyum sendiri, "ah mungkin mereka anggap aku perempuan besi."
bila lagi nak dpt peluang macamni.,patut bangga bila ada org percaya pada kita
dan senang dengan kerja kita~ ya.ini semua ayat utk sedapkan hati sendiri.hahahaha.

kawasan yang bakal aku pergi, miri sarawak.agenda utama ~meninjau kawasan tempat tinggal dan pendidikan anak2 penan.program kementerian pelajaran.tgk aje programe mmg aku kene siap2 jadi kental.blh bygkan x naik 4wd 9jam?jalan kaki 40 minit?semua dalam hutan. aku redha.

smlm setelkan bekalan ubat.suntikan mane yg perlu.mak asik call xabes2 risau kalau aku asma nanti tapi sambil2 tanya apa souvenier yg menarik dekat sane.bole?baju xpacking lagik.sebab xtaw orang penan pakai fesyen apa :P bsk baru nk g shoping dgn yayeed.study pasal orang penan pun xabes lagi. sambil2 tu research angle mane yang cantek2 utk amik gnba. yela bukan senang nk dpt g sane.

aku harap aku selamatla pergi dan kembali. ape yg aku risau coverege mesti xde 7 hari sebab dlm hutan. apa2 jadi dkt famili payah jugak. haih.mintak dijauhkan.

insy,dgn pengalaman mase dekat gerik dulu aku try buat yg terbaik.

jgn terkejut kalau hobi aku lps ni bertukar..~menyumpit di masa lapang.


*kebal
doakan aku.
nantikan cerita geng pengembaraan aku di en3 akan dtg. :P


:: penggunaan ayat yang mcm formal sebab aku tgh siapkan skrip dokumentari. jadi kene serius.ekekeke.

6 comments:

dee said...

good luck!

sweet.ants said...

smoga tabah mnghadapi saat itu!

me8311 said...

haha bodo la ko ijan..jgn terkejut kalu ejan balik nanti dia sepruh bogel tpi bertudung...haha
pikir2 kan nama penan ko sekali ye..dan yg penting org penan kat sana mesti tak pelik sgt tgk ko..biasa2 je..haha

hazlynda kushairi said...

sabo weh bejan.
dugaan org nak kawen mmg gini!
KAHkHAkHakHAKhKHAkHAHkaa
dorang nak tgk ko kuat ke tak
stamina kene kuat bejan
rilex.....................
kuor hutan kite gossip!

aloy_paradoks said...

moga selamat balik..

yutat said...

ejan, blk jng bwk anak org asli lak, nanti diorg ingt adik ko...kalo anak ko lg parah hahaha