Tuesday, March 16, 2010

::froM utara-SelataN::

sepnjng minggu lps aku adalah org yg plg excited nk tgk ex- lesboku syg naik pelamin.. sikit2 sms die cek dr jauh psl persiapan hehe suruh mmsla bagai haha aku lak beriye :P terlebih gumbirala sebenarnya.dan sgt tidak percaya kamu akan berkahwin dlm tempoh yg singkat ni lagi2 dgn jedy.

alhmdulillah mjlis sudah selamat.tnpa pengetahuan die aku berjaya smpai mlm sebelum mjlis esoknye.konon2 surprisela haha lst2 kene mrh sb xg exam soknye.ah biala.lps abes keje begegas dgn merah, nanot.jam oooooooo gilos!buat kenduri bukan cuti sekolah xboleh ke?huh.

*gmbar yg ade trkh dicuri dr fb intan.thnx kwn intan :P
menggunakan perkhidmatan kwn2 je senang.kak andam nanot.intan pilih konsep minah2 arab dah kaum kerabat syarifah mmg kenala konsep tu.cantek ooooooooooooo i suke!sgt2 suke
mcm nk tiru nanti leh x walau aku bukan keturunan syed :P
lg yg xbuat aku tido mlm bile intan kate aku akan jd pengepit die. rerakan yg lain kate intan gemok ni ilang akal.hahaha.sape kate aku ketot xleh jd pengepit hah?aku berjaya taw laksanakan tugas tu. thx merah kerana sparekan kst 10 inch muahaha.


gelojoh gile pengantin pompuan.bukan aku yg kabut die yg kabut ayam taw
lenguh weyh kena pegang payung tu tinggi2.

mase pelamin dh psg aku suruh intan cpt2 mms kerusi wakaka.sebab aku nk imagine agak2 kusi tu tinggi mane.hampeh amik gak kusi giant.alahai.nk buek cmno.

dh mcm serina siottttttttt. pelamin bj sume dari nasha butik, tambun ipoh. antara salah satu butik yg taja emilda, serina kawen arituh.
hari tanpa mata ajaib.tkt tetibe flash tepantul kat spec aku rosak gnbo kawen intan.lagi ajaib bile aku kene tempek2.bluekkk! mcm nk padam.tapi nanot mrh kang padam kene byr 2rat kat die hahaha. famili saya pon dtg taw..haruslah kan mak nk nyelit gak amik gnba smbil mulut die xputus2 kate intan cntek,,intan cantek sgt.

bdk2 yg menghuru-harakan keadaan, yayeed xdtg sb ada exam pastu outstation.yutat dan rerakan lain xsmpat nk jmp dh abes mjlis br nk dtg.haih.

sempat menyemak nk join outdoor photoshoot.harus!! photographer khas dr team janggut

intan syg,, semoga tabah menempuh alam rumahtangga..*sob,sob sedeyh wey ko dh xleh jd geng aku lagik(pe kene ngene?) ko jgn mls,,ko jgn lembab,,ko kene trskan romantika ko tu,..ko dh xleh dgr lagu lionel riche,ko xleh pakai sua ert sek men ko tu dh,,ko kene msk selalu!!! bukan resepi terung planta tu je.. yg penting ko kene dgr ckp jedy dan cpt2 buat baby ngeh ngeh ngeh.

doakan utk aku plak.uhuk2, love u bebi.

oh lupe pesanan dr geng bus sekolah,,ko jgn lupe nk diet plak.nk tgk ko kurus sekali dlm seumur hidup pleaz.muahaha


*******************************************

dlm pkl 1 pagi selamat smpai rumah(hmpir2 jugakla.farez ting tong gile bwk kete.)pagi2 dh bgn teruskan misi mkn nsi myk free ke muar. penat semalam pon xabes lagi. disebabkan liza kawen same tarikh dgn intan,,tepakse g belah lelaki dekat muar,.aish melepas nk tgk kenduri umh liza dkt segamat.




kebas pungkok weyh straight xde benti2 trus ke muar 2jam dh sampai..haha.
kami adalah bekas rakan serumah


tercapai jugak kamu nk kawen dlm usia muda. alhamdulillah. selamat berumahtanggala ek..eh thnx smlm hantar goodies yg kite buat same2 :P dgn bunga telo paling besar penah jmpa hehehe.


*********************alhmadulillah spjg jemputan buat mase nie sume aku dpt hadir. next py mjlis.........dudaku. haha xsabau!

11 comments:

syanaim said...

::babe..ko dah mula buat refrences ker?huhu..best2..welcome to the club::

FareeZan said...

mane de la.aku tlg kwn2 mcm ko ngn betty hakhak

intan kurus said...

hhahhahha.budussss.yela2.ak tgh diet la ni!!!!!!!!!!!!!!!!.time happy rs kenyang je memanjang.dah lepas.legaaaaaa.alhamdullilah.awai ape nye pajijan.26 dah.tguuu ko je plak pas ni.terima ksih wat pajijan ku syg yg sudi bersusah payah tuk saye=).sape nk kawan paling best, sile la kawn dgn noor farizan kader.no ic 8403020867xx. ..terima kasih byk2 sahabat.xoxoxo..teme kasih nana,terima kasih sape2 yg sudi dtg n jauh2 dtg=)tenkiu bery maci.

hahha.memang big suprise for me la ko dtg.gile terharu.sob..sob..tp ak xtanggung ko nye name blacklisted eh.hii.takutt ohh.=).i have a strong believe in you lalink.tau sure ko la pengepit terbaik ak.i know it from the bery beginning.sampaikan makcik 2 x nk amik bunge celo pon ko jerit suoh amik.gile tabik springggg!!!!!.

tau xpe ak pon cam lengguh payung tuu dok langgar jamboi i.x cukup tinggi.he.

terima ksiah tuk family pajijan jgk.tenkiu aunty=)..sudi memeriah kan majlis sy.mane ad mak&ayah & abg kawn ak yg dtg?mane?mane?terharu weyyyyy.tenkiu2..

ces.hahha.siapa lionel riche 2?insyallh jan.sekarng musim panas, pesyen terbaik di musim ni memang sua ert2.ak dh baik pulih dah die.cume mesteri mane depan mane belakang die masih menjdi tanda tanya.nanti resipi ak tepon ko keyy..

doa wat pajiajn~semoga berjaya dunia akirat, sentiasa dibwh jagaan dan lindungan Allah.sentiasa happy dan tenang2 selalu.mendapt suami yg baik dan soleh.suami yg dicintai jg mencintai kamu sepunuh hati tidak berbelah bagi.dikurniakan suami yg beriman, bertanggungjawab,syg Allah, sygg kamu dn sy keluarga die dan kamu.dan dimurahkan dgn rezeki makanan,rezeki perkerjaan dan rezeki harta benda yg halal.aminnnnnn.semoga segala nya terbaik bt kamu.=)

sweet.ants said...

apesal bsr sgt kerusi pelamin dia? sumpah x comel :(

Tukang cerita said...

asyik pi knduri kekawan je...akak nak tunggu n3 majlis awak plak....:)))

~akak pun nk cakap, kawan awak macam serina lah.... :)))

FareeZan said...

intanGEMOK syg:pjgnye speech kau. aku telupe nk slm peluk cium mama kau yg selalu setia dgn eduwebtvlah,kem slm okeh.

lionel riche lagu putus cinte kau.hahaha hello....hahaha.

nanti aku ajak kau g la senza.

luv u bebi.amin~

sweetants: kerusi xcomei tpi pengantin comel xapalah.

kak nurul: eh dh sihatke?alhmdulillah.ala kasi kwn2 kawen dl kalu x sape nk dtg kenduri saya.kan.hehe.

dr jauh mcmla,,dr dkt xsame pon.*blueekk intan.

Anonymous said...

penamin cantenksssss.tp pengapit org kerdil?oklaa.mata kelabu la tu kan nak tiru aku.chet.anyway,congrats intan mat salleh pekan parit.yu luk gojoh:) ejan next.aku pengapit kan?-teka la-

cikwa said...

tahniah to intan.....smuga berbahagia ke akhir hayat insyaallah...begitu juga ijan....jgn lupa jempotku...

FareeZan said...

awen kunchams gediks~ mcmla aku xcam penulisan kau kan.aku boleh baula ko dtg cni.bau bacin tu kaulah.
*rindu, jom murni?

weeda: hai weeda.
ala jmput kau belum tentu dtg kankankankan

cikwa said...

ejan..aku x datang ke rumh intan bersebab ..dah time tu aku n famly masih bersedih.....ooh..
konye majlis kalu tiada aral aku dtg r..ko buat r 2 3 hari ke..xsmpt har petama leh g hari ke2 or k3...kann.

fareezan said...

weeda: aku phmlah ko xdtg arituh. hahaha byknye duit aku nk buat 7 hari 7 mlm,uhuhuhu.