Wednesday, March 3, 2010

::jaLan-jaLan di frencH ViLLage::

sempena cuti khas atas ulangtahun kelahiran aku :P dodot dgn rela hati bwk aku jalan2.kami bedua mmg plan amik cuti same, thnxs sebab kau nk jugak smbut besday aku walau dh tua .uhuk mcm terharu.xjauh mane pon...kalu dr rumah aku kat wgsa maju nie dlm setengah jam dh smpai.


mari jln2 ke bukit tinggi pahang,,smbil2 feeling mcm negara itu orengputis(gaya sepul ckp.)setengh jam je aku dh smpai pahang..hehe.mula2 mmg mcm nk feeling sejuk2lakan,, harapan........... org tuh siap bwk kot lagi ahak2,,azab oi panas jugak kat atas nie. igtkan sejukla ,..hampeh.lagi2 cuaca panas lat melesia ni len mcm sket skrg kat bukit tinggi pon terasa jugak.

bagi yg nk hirup udara segar oklah..nk tenang2kan kepala hotak,,nk amik2 gnba blhlah g sini. dgn byran 10 utk dwasa 8(kalau xsilap) utk kanak2,..korg boleh melawat colmar tropicale @ French Village, japanese village dan botanical garden. x mahal pon.

sebab kami pergi hari biasa bukan hari cuti so xde meriah sgtlah dkt colmar tropicale nie. tgk2 building kat sini je,jln2 nk cuci2 mate pon xde orang sgt hehehe.kebetulan rombongan pelancong arab dengan 2 3 oreng putis join kami buat kami feeling sketla buken dekat melesia. ekekeke.




lps puas jln2 dkt sini,(xbesar sgt tpt ni )kami trus g japenese village.adalah dinasihatkan anda naik shuttle tren yg dh disediakan dkt hentian luar french village ni..sebab nk ke ats sgt2 berbukit rosak kete korg.kiteorg konon2 mcm xnk nek shuttlela sekali mcm pnjat bukitla. nyesal taw.


kat sini taman biase je lah. taman jepun ni sebelah dengan botanical garden.bagi pencinta alam atau nk amik gmbar nature ok gak tpt nie... ade spa, resturant jepun,rumah jepun(tapi xleh msk pe2 nth.)atau nk sewa kimono pon boleh tapi harge xtawla berape.
time kat jepun village nie kiteorg mcm nk pengsanlah.penat gile tambah plak ketiak msg2 dh melekit bepeloh ooo.panas gilos. mase time kitorg adela 5 org kot kat taman nie.. dh mcm buat kwsn rumah sendirik lak..memekak gelak2 dgr suare kiteorg je.dlm byk2 gmbar rumah jepun xde,,boleh?ish mcmne nk jd potografer ni hah dodot.


kalu mase otw nk blk korg leh singgah ke taman arnab. taman nie die dkt kawasan luar otw nk blk,yakni kalu korg dtg nk msk ke colmar tropicale lalu sini dulu. taman nie kena byr 3 hengget saje. serius sgt kiut arnab2 kat cni! nk tgk arnb baru lahir pon ade taw..


dorg ni ske lari2 so ati2 kang takut terpijak.xpuas sebab xleh agkt arnab kat sinie..ikut ati aku nk jeh ltk atas riba amik gnba. tukang jage asik usha je. mcm2 jenis rupe ade.sunguh2 kiteorg geram jeh dok bekejar2 ngn arnab hehehe.



time kiteorg dtg arnb byk tido,,ade yg bersantai2,..kaler yg xpernah npk pon blh tgk dkt cni,.smpai termsuk bulu arnab dlm idung aku huh.



keldai dgn rusa pon ade.kanak2 nk tunggang bwh berat 50kg byr bape nth xigt :P ish kasik free pon xmoh busuk ya hamat taw. ada bau!! nk tgk ank rusa pon ade.


satu lagi tpt kiteorg xsempat nk g sebab dh letih sgt, tpt kuda. area arnab ni jugak tapi ke depan sikit.


lenguh2 badan taw,,..walau xde benda sgt just jln2 jeh, mlm aku xleh tido kaki skt. walau penat tapi saya berasa amat gembira sekali dpt bersiar-siar bersama dodot saya yang sgt baik hati. (ayat penutup karangan darjah 6.)

14 comments:

sophisticated bridezilla said...

tak tahan aku tgk. cuti2 perancis, eceh! noks, aku paling sukak gambo ed ngan ayo pancut hahaha =p baguih bf dekat dihati, leh celebrate sesame. huk! birthday razmie jaoh ni, kami berjaohan :(

Anonymous said...

muka ejan samala dgn bf.happynye korg jeles.

me8311 said...

aku pun suka pic yayed kat air pancut tu..bercabang-cabang..hebat yayed kan untung ko...

..izza.. said...

apsal ko kurus sgt2 jan??jeles ni

syanaim said...

::wah sgt jeles..lps kawen aku nak redah gak semua tmpat kat malaysia ni..ejan best2..::

FareeZan said...

betty: die kan sengal.pakse aku amik gnba die gtu. ah oklah berjauhan lagi best bak kate org dkt bau taik jauh bau wangi.ekekeke
*ape nth aku mepek

tanpanama: yeke same?ngee~sy putih sket hahahahaha,

hilmi:penat aku posing ko tgk gnbo yayeed tuh jeh?hampehla ko. yeke untg?xpenah test la plak. hahaha

izza: kurus?ko agak2la izza xnpkke perot aku tejojoi tuh kihkihkih

nasya: kat cni pon ade hotel gak,,sape dok hotel xyah byr nk msk mane pon.dorg kate mlm kat cni best ade tarian separuh bogel :P

sophisticated bridezilla said...

ko kan sukak merepek?
eh, mane entry kawen?
eeeiiiii~

Firol said...

jauh berjalan luas mata memandang

FareeZan said...

betty: ala aku xdela en3 kawen2 nie.hikhik.xrase lagi tahap mcm ko la :P

cikgu firol: xluas sgtlah :P org x ramai nk cuci mate hehehe

Anonymous said...

bakal pengantin dan bakal mangsa ( rabbit)

FareeZan said...

awen kuncham: hahaha ko jgn buat aku sebe slh bleyh x?mcm nk mkn burger kucing keju lebih lah plak. rumah sape byk kucing ek?

Anonymous said...

ko ingat dengan amek gambo ngan binatang, dapat tutuplah salahlaku ko kat hewan2 yang ko bunuh tu?huh!!!sian hewan2 yang tak berdose tu...lagi2 mak kucing yang termati kat kete merah ko...sian..sian..

FareeZan said...

baby ferrari aku xbesalah.die yg nk bunuh diri sebab die malu ngaku janda.

sweet.ants said...

weeeeeeeee
jeles.

sekian