Monday, March 22, 2010

::lamaN so-SYIAL::

seperti entri yg sebelum ni aku ada beritahu laman sosial mcm fb sedikit sebanyak buat aku xselesa. tapi mslh tu aku boleh handle sendiri.biarkan org-org yg xbertamadun tu.

zaman fb aku kira xsehebat zaman friendster atau laman-laman sosial mengarut yg lain.xtawla apa besar pengaruhnye mungkin kelebihan dari segi applicationnya.kalau kau jmp kwn2 lama atau baru mesti akan keluar ayt-ayt kebiasaan,. ade fb?, add la aku, ape name dlm fb kau, dan paling keji bila kau kata kau xada fb,.mereka akan bls.. eeeeeeeee xkewl langsung, xikut peredaran zaman, sgt KG!

setiap org ada reason msg2.ikut dielah nk ada fb atau x. tak rugi apa-apa pun.bagi aku dlm fb kau boleh jmp semua kwn2 lama atau hbgan kau dgn keluarga /sedara mara yang jauh boleh erat.itu kalau yg pandai gunakan laman sosial nilah.

tapi yg suke mnggunakan laman sosial ni utk berso-syial mcmne plak tuh?ok2 straight to the point*****************************************mslh besar ni mmg xmelibatkan aku tapi melibatkan kwn aku. baru nk bertapak dalam bidang dia tibe2 tercemar angkara penguna fb yg syial itulah.upsssi. hey commonla! bukan ini cara kita tak puas hati terhadap satu perkara.bila buka fb "All Entertainment Reporters In Malaysia Sucks" terbeliak jugaklah mata tgk kwn aku antara yg tersenarai walau dia bukan wartawan untuk hiburan. sebab berkawan dgn wartawan hiburan, saja suka-suka ikut buat liputan,,kena tuduh jd mata-mata wartawan hiburan. haih.kasihan dia kena fitnah mcm-mcm.

apa ni weyh. mmg diakui ramai yg xpuas ati dengan etika kewartawanan hiburan dkt malaysia ni. ye, kebebasan bersuara xboleh disekat.tp bukan ini caranya.aku pun kdg2 ada yg xberapa gemar dengan cerita-cerita psl hiburan. lagi2 mcm cendawan tumbuh program-program dkt tv berkait dgn hiburan.tapi kau blh fikir bukan? yg mane baik atau tidak. kau xsuka kau jgn ambil kesahlah.walau tugas wartawan dikira sbgai tanggungjawab sosial tapi kdg2 jgn smpai buat mslah pulak.

dalam hal ni aku xada menyokong mana2 pon.kdg2 kena faham wartawan tu buat tugas mereka..dan msyrkt menilai,.mcm2 hal sekarang ni.ini belum msuk hal yg melaga-lagakan bangsa sendiri, mslh perkauman ..haih mcm2 taw dlm fb nie blh jumpa.


nsb i bukan artis! auww~

5 comments:

Firol said...

apa-apa benda ada buruk baik kan?

artis auwww..jadi mama juwie

sweet.ants said...

kdg2 dorang ni letak otak kt lutut
cari masalh betol..

aloy_paradoks said...

nasib baik i bukan wartawan,,

cikwa said...

aku suka olahan cerita ko.padat n tepat,gudgud...


'.mereka pandai tp mereka kurang bijak".....

intan kurus said...

ak pn x suke ko jan!.ko ngn mama juwie same eje.selalu suoh i photoshoot tepi kolam.i x suke tauuu..