Thursday, June 11, 2009

::WajiBker?::

musim mengawan makin menjadi2. bungbangbungbang sane sini kiri kanan sume dok cite psl kawen. lagi2 cuti sekolah nie.itu xder mslhla sb msg2 nk plh tarikh cuti sekolah.tapi mslhnye yg kawen tuh sume yg baye2 aku..kalu xmembe sendiri, ank-anak jiran xpon kazen mazen dan ape yg lebih penting semua yg berumur antara 25-26. persoalan aku skrg adakah dlm umo sebegini sudah smpai tempoh matang utk kawen?


hasil dr air peluh tangan liza.nk tempah silakan. :)

houzmate aku antarenye yg dh tempah menjadi ahli musim mengawan thn dpn katenye. mggu ni blk johor nk betunang.segala persiapan tunang hantaran bagai dari lelaki ngn pompuan die setel sendirik kat umah kiteorg.dr bunge, riben sume die buat sendirik. gile hebat.kreatip! sgt simple dan cantek. hantaran 9 berbalas 7. itu baru tunang.nikah nanti nk kasik lagik. jadi adakah majlis bertunang ini membawa kepada pembaziran?soalan ini dari org2 spt aku yg sgt kedekut.hahahaha.

"kite org melayu kaye dgn adat.trus kawen kang org kate ape plak." itu pandangan mak aku. ah buatpe nk kire ape org nk ckp ape kan?mulut org mmg xleh ttp. sblm bertunang kene merisik.lps merisik bertunang.byk hallah.sb tuh aku xkawen2 smpai skrg.hahahaha.keji. aku manusia yg sgt simple.sederhana. kalu ikut aku kawen terus. xpyh tunanglah.ape beza bertunang dgn x? woi dh kate adat kenela ikut!! ~maap saya kureng pengetahuan tentang adat. kalau bukan generasi skrg yg nk buat sape lagi nk teruskan?~ ok2.ampun.
maka boleh disimpulkan di sini bertunang sebab ikut adat org melayu.bukan nk menunjuk cincin berkarat2 atau hantaran yg berdulang-dulang ek? oklah aku xmahu dipanah petir.baik aku stop.

antara hantaran liza utk pihak lelaki.70% siap. cuma tggl ltk fresh flower ajo.

antara tgn2 yg boleh hasilkan magic



antara salah satu hantaran istimewa.hehehe.nego si kucin a.k.a berok yg xleh dok diam.sama2 sibuk buat antaran jugak.

selamat berbahagia.pakkepakkepakkebongkebongbong587x.


::kalu bertunang mtk selain dr brg kemas agak2 bole x?

5 comments:

..izza.. said...

ko bile lg ejan??
jgn lupo jomput eden...

aloy_paradoks said...

gua tak suke tunang2,, kalau leh,, takyah tunang la,,, kawin terus je,,, sbb byk nak beli cincin,, merisik la, tunang la... nikah lagi la,,

gua nak, pagi nikah,,, tengahari sanding terus,,,, kan byk jimat tu,,,

Tukang cerita said...

hahahaaaa....
mintak hantaran gempak2 lah kalau mampu...
nanti, awk minta umah sebijik yer...
tak yah minta barang kemas...

~tak nak tunang, tak per...
tak pun wat cam adk ipr akak,
tunang, kawen terus....
majlis sekali jer, cincin dapat 2,
best apaaaa...

Lily.Lulu said...

kalau apa yg lily tau, tunang tu tak wajib pun sebenarnya dlm islam.

yg wajib dtg menyunting bunga di taman (merisik la kiranya tu kan)

pastu yg paling wajib of koz nikah. jangan lupa kalau nak kahwin g kursus yer :P

tunang tu tak pun tak per. bukan kata kedekut, tapi jimat dan save cost. kalau mmg dah plan nak bertunang 2 3 tahun x pe la, ni kalau takat beberapa bulan, ape la sangat.

saya tunggu turn kamu !!
:)

.::haS::. said...

cantik lah yang wane hijau kuning cair tu...