Wednesday, June 10, 2009

ZAMAN DOLU-DOLU, EDISI: SAPE KATE CINTA BEROK MEMBINASAKAN?

Kelas ekonomi antara clas feveret aku ms kat sekolah.pendekatan cikgu mengajar yg buat aku score. Terus msk otak.boleh kata agak cemerlangla.sebelum spm sekolah ada buat class tmbahan ekonomi. Murid yg terpilih saja layak.maknanya yg score sj bole msk. Aku terpilih.

Awak pjm buku ekonomi. Kita nk copy la awk py nota.-ATO
Ok.eh awk kite dpt msk class tmbahan ekonomi tuhla.
Ok.saya tak pndai.lps ni terpksela kita study sorg2.-ATO
La,,.. nanti die ade bk utk secnd py.awk scorela blh kite g same2.
Yeke.mulai arinih kite nk stdy sunguh2.-ATO

Aku xyakin ato boleh dpt.kiraan mrkh die payah kalu nk msk. Aku pon nywe2 ikan jeh. apetah lg die yg slalu kureng sket dr aku.tapi nk sdpkan ati die aku buat2la beri sokongn.ayt musti manis.

2minggu lps tu Aku terkejut tgk antara list nama yg dpt msk clas ekonomi tuh mohd razis kamardin. Hah? Bia betui!ato dpt?sikit pon aku xepy.tapi aku tekejut.

Awk dpt msk class tuh?-AKU
Aah.lps ni boleh kite g sesame ek.tiap2 ptg kite tg kat pgr dpn ostel taw.
Errkk mcmnaer awk bole score?.-AKU
Tiap2 mlm kite study ekonomi jeh.sb tuh homework lain kita xbuat.kita nk msk clas same awk la. Ari2 blh jmp awk.
Ok.tahniah.-AKU


Sape kate cinta monyet merosakkan?kdg2 sbgai sumber inspirasi taw. Walaupn niat terpesong.



::TIADA NIAT UNTUK MENYINGGUNG PERASAAN SESIAPA.KUANG38X.

6 comments:

Tukang cerita said...

Akak pnah mengalami situasi ini..
tp, kini 'dia' ntah di mana...
:)

Ayat akak lak...
'kalau awak tak dapat masuk tak dapat bawah 15agg dan masuk U, jgn harap sy nak terima awak.....

akhirnya, dia dapat 16agg, tp akak terima jgk dia waktu tu..sebab dia dapat masuk U...

DIULANG...
tp, kini 'dia' ntah dimana...
:)

cikwa said...

hurmm...sy pon ade citer cam tuh..hahhaahha nak jugak nie..
tp citer saya berbeza sket..
sebb "Dia" yang ckp macm tu pada saya...so sy dgn penuh xcited meluluskan diri..wow.dan kini..ehem ehem..kira happy ending r..x mcm kowang..tepesong dan penuh muslihat..ish ish ish...

FareeZan said...

Kak Nurul: hehehe walaupon niat terpesong skrg2nye die dh bejaye gak la kan..jdh tuh sume kerja tuhan.. dah jodoh akak dgn abg doc nk buek cmno.. yg penting akak same2 dh bejaye walau die nth ke mana, kan,kan.

weeda: hah?ko dgn sapela? weii sape yg byk muslihat? ko tuh yg byk sgt berahsia. menyampah.bf yg manela?weeda dh ader bf yeay!!!

aloy_paradoks said...

or mcm tu,,,, tu yang memalam menjerit tengah court badminton tu,,,

FareeZan said...

aloy: ah diam!!hahaha itu kisah lame ek. ato mmg psiko muahahaha. tapi baik ati. :p

cikwa said...

hahaa..rahsiaaaaa