Wednesday, April 15, 2009

::Lepas Angin::


aku sudah selamat kembali..sudah selamat memberi pendedahan pendidikan melalui ict
sudah selamat meyakinkan kpd anak2 di sandakan(sekolah di pedalaman khususnya) agenda merapatkan jurang pendidikan bakal berjaya..

satu pujian yang amat tinggi buat anak2 di sana,, walau mereka kureng dgn penggunaan ict tapi mereka punya semngat yg tinggi.. serius aku dan krew amat kagum dengan mereka yg sentiasa ingin tahu...

workstation~

kali ini aku out station bergabung dgn krew lain.. bersama it department dan jugak bos besaw huhu~ walau mcm2 mslh di sana pastinya kami dpt atasi dgn smgt kerjasama wonderpet :P biaselah mslh internet yg slalu larik2.. server prob... penghantaran visual liputan guna ftp direct trus ke opis xdpt dibuat tp semua mslh tuh kami atasi dgn buat muka kewl heh.

bagi aku xder yg menarik dkt sandakan.. walau kami ddk kat tgh bndar tp terasa mcm pekan mati jugak..nk carik tpt mkn mslh utama.. tekak xsama dgn org sanalah tapi ader gak yg msk tekak..pegi mane2 tpt musti org nk taw tpt tu pe mknan plg pemes. sandakan ni aku rase mknan lautlah kot sb itu jeh yg aku tgk.

mlm petama mknan agak fail n agak pelik2 heh..tapi msk mlm ke2 maveles!pekena ikan bakar kat kg sim sim.

kat cni kita leh pilih apa ikan yg kita nak. cara hidang die mcm mkn kat umah.. siap dgn side order lagik.. seingat aku~ kerabu mangga, msk kuning rebung,air asam, sup kosong, cucur udang(aku pon xphm knp ader), air kosong.. ape yg plg best, side order sume tuh xdicaj..

harga jugak amat berpatutan xkesahlah ko order ikan ape.. ikan yang besar 8 hengget seko yg kecik 5 hengget seko. mmg puas ati..kenyang alhamdulillah.

ari kedua plg besh ble bos turun melanje kiteorg mkn seafood kat pasir puteh.. restoren die sgt menarik tepi laut gtu..pastinya sume kat ctu fresh2 belaka.. pilih sendirik nk mkn pe.

lobster yg besaw mcm peha farez.

tiram

shell

sebahagian makanan yg baru sampai.. tgk bos aku nk order ape lagik nth.
thnx en azman. erkk kenyang lagik... alhamdulillah. smpai mate halim shah rukh khan tuh xlrt nk agkt dah :P

hari ke 3 hingga 5 kami bekerja seprti biasak... pagi2 dah ke karnival pulang dh mlm.. kat sane 615 dh mghrib so xbestla kalu abes keje awai pon sb sume kdai dh ttp..xdapek nk g mane2.. hanya sempat beli mende2 kering mcm terubuk ikan masin, udang kering, sotong kering, kopok2 yg xder kat cni xder sevenier yg besh2 pon sb xsmpat nk g carik...

kami ke pasar umum sandakan m.. mcm2 ado kat cni.

xsmpat nk pilih2 rembat ajo..

malas nk cite lagik so ini sebahagian gnbo yg smpat aku tembak .. heh.







ends.

5 comments:

intan kurus said...

weyy,ko nye program ni cam tiru K-Perak jeh.ooooooooooooo.

aloy_paradoks said...

aku suke gambar tgh duduk kat jeti tu,,,

FareeZan said...

intan gemok: oi sowi sket ek.. korg yg tiru kiteorg huh!

aloy: ko ske aku ker gnbo? huhu

aloy_paradoks said...

ko mmg aku dh suke lame dah.. ini aku ckp pasal gambo.... toyolll.

intan kurus said...

ceh!pentiru.