Wednesday, April 1, 2009

::FAmiLia::

fuuuhhhhhhhhh! lege rasenya ble msk mg nie.. berbnding lst week .mg serabai buat aku (nany juge)... kami bekerja dr pg ke mlm selama 6 hari berturut2.. kalu blh, dh buat o.t taw..heh. ble ramai yg ty "knp ko kaver perhmpunan agung umno?kene ngena ngn education ker?".. tlg jgn pendek akal bleh? xsemua kat dlm tuh bicara ttg politik,,merebut kuasa :P .. mereka juga turut bicara ttg pendidikan walaupun 30% sajork.tapi apa yg penting sb bos besaw aku telibat.. dtk seri hishamuddin.


time nie la plak 1/2 from famili aku lpk cni.. adoi time aku koje la korg nk dtg berpoya2..apak aku plak xterkecuali menyibukkan dr kat pwtc nun.. biaselah apak aku kan telebeyh smgt kalu bab2 politik nie..semangat memperjuangkan melayu katenye.. (melayu ker?ampun pakkk!)



abes keje last day kat pwtc aku laju2 g amik mak kat ampg then amik kader baba kat sheraton..trus patuh pada arahan mak aku..memulakan sesi menerjah!


mak aku pakse gak g umh a-yoes(my bro) kat kg melayu subeng nk g buat spotcheck katenye.mau gelabah puyuh abg aku..dh smpai bwh umh baru kiteowg cal..

masuk je dlm umh mak aku trus cek blk,,dapur n toilet.. aduyaii mak aku nie malu ok ngn kengkwn abg aku.. mak aku pedulik hape kan.. katenya tugas seorg ibu.



selepas sesi kenal mengenal ngn rerakan a-yoes mak aku memulakan pendekatannya dgn mengadakan ceramah.. maka abg aku yg mmg sengal nie mengiyakan aje,,pdn muke hahaha

aku n kader baba ttp rilex maintain.. gelakkan a-yoes yg mgkin 70% sdg bepk bgaimana mau menahan serangan pgkah memgkah oleh rakan2nya sebentar lagik kuikui. kader baba xpuas ati rmbut a-yoes dh mcm yazid af katenye ..makin pjg.. bio ah bah ejan ske jeh :P



dapur org bujang

keputusannya mak aku berpuasa ati.kengkawan serumah-LULUS; dapur-LULUS; bilik n toilet-PERLU DIPERTINGKATKAN.~aku tarik nafas lega sb mak xsempat nk g umh aku sb aku asik blk keje lmbt jeh so mak aku lpk umh makngah aje.hahaha


destinasi berikutnya ke rawang..ada dinner dgn kazenku di sana dan menetap 2 ari dan kembali ke perak.kami membuat pelbagai xtvt riadah keluarga yg byk menjerumus kpd makan2 haihh...



haikarl-antara anak buah-buahan yg sgt hiper.


sblm pulang ke perak aku n abg n adik aku dipakse membuat xtvt riadah melayan haikarl setiap mase.nasib ko sowg jeh ader mase ni ekal. kalu mikael, nadia n yg lelaen ado same masakla cik jan.


antara xtvt riadah kami sekeluarga.




kader baba yg slalu santai menghapdte isu2 semasa melalui media massa n elektronik.



maen karem..bukan maen dgn karim hhahaha. aku tewas ble main menda alah nie. skt kuku i taw.. maka aku serender.


mereka hantu congkak... aku jd pengadil aje. sb aku taw org pendek akal musti slalu kalah haha.


dlm byk2 xtvt laen aku plak byk abeskan xtvt sendirik dgn mengumpulkan taik mate jeh. tido lagi sedap.. huhu puas ati btl bersama keluarga kali nie.. haihh ble la nk ader mase g becoti reramai plak nie.



::mg dpn azab baru bakal muncul.. aku xleh nk bygkan kat sane nanti, haihhhhhhhhhhhhhh!